27/10/2021 27/10/2021 Συνεχίζονται τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με τον τίτλο «Διάκος», η παραγωγή της οποίας εντάσσεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για μια νέα κινηματογραφική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.     Η νέα ταινία έχει ως...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 11:12

«Διάκος»: Ταινία για τον Ήρωα του ’21 από την Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
«Διάκος»: Ταινία για τον Ήρωα του ’21 από την Μητρόπολη Κίτρους

Συνεχίζονται τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με τον τίτλο «Διάκος», η παραγωγή της οποίας εντάσσεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόκειται για μια νέα κινηματογραφική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

 

 

Η νέα ταινία έχει ως θέμα της την ζωή του πρωτομάρτυρα της Ελληνικής Επαναστάσεως, λεβεντόψυχου Αθανασίου Διάκου.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε διάφορα μέρη της Πιερίας, την Σιάτιστα και τον Κοκκινοπηλό Λαρίσης.

Ο «Διάκος» υλοποιείται με το συγκινητικό φιλότιμο πολλών μελών και φίλων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Δεκάδες εθελοντές, χάριν της μεγάλης αυτής κινηματογραφικής προσπάθειας, έκαναν πολλές θυσίες, και έγιναν … παραγωγοί, ηθοποιοί, ενδυματολόγοι, αμπιγιέρ, μακιγιέρ, κομμωτές, φροντιστές, εστιάτορες, και άλλα πολλά!…

 

 

Εμπνευστής και υπεύθυνος της κινηματογραφικής αυτής παραγωγής είναι ο Αρχιμ. Παύλος Ντούρος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επισκέφθηκε την κινηματογραφική ομάδα, που πραγματοποιούσε γύρισμα στην Παλαιά Βροντού Πιερίας. Ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τους συντελεστές της ταινίας, ευχαριστώντας και συγχαίροντάς όλους για την εθελοντική τους προσφορά.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Θεατρική Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος» έχει ήδη στο ενεργητικό της τρεις κινηματογραφικές παραγωγές: α) «Εκ των Αχράντων Παθών (Α΄& Β΄)», που περιέχει σχολιασμένα στιγμιότυπα των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας στα Ιεροσόλυμα (2013/2017), β) «Ανάβαση», μια Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους (2015) και γ) «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα (2015).

Το μοντάζ της νέας επετειακής ταινίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές 2022, οπότε θα παρουσιαστεί στο φιλοθεάμον κοινό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων