16/06/2024 16/06/2024 Κατόπιν της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθανονίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, εκφράζοντας και τα αισθήματα του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας. Συγκεκριμένα ευχαριστεί: • Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την εκπροσώπησή...
16 Ιουνίου, 2024 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2024 - 12:43

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας

Κατόπιν της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθανονίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, εκφράζοντας και τα αισθήματα του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας.

Συγκεκριμένα ευχαριστεί:
• Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την εκπροσώπησή του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.
• Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την εκπροσώπησή του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
• Τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, που παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία ή απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα.
• Τους Κληρικούς, Ηγούμενους και Ηγουμένες, Μοναχούς και Μοναχές, που συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου.
• Τους Εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων, για την παρουσία τους και τα συλλυπητήρια μηνύματα που εκφωνήθηκαν ή δημοσιεύθηκαν.
• Τους κατά καιρούς θεράποντες ιατρούς και τους νοσηλευτές, που συμπαραστάθηκαν τον Γέροντα Μητροπολίτη κατά την πολυετή ασθένειά του.
• Τέλος, τους πιστούς που εξέφρασαν με ποικίλους τρόπους το πένθος, τη λύπη, τη συμπάθεια, αλλά και τον σεβασμό και την τιμή που απέδωσαν προς τον μακαριστό πνευματικό τους πατέρα.

Διαβάστε αναλυτικά: Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου

“Για όλους επικαλούμαστε την ευλογία του μακαριστού Γέροντα Αγαθονίκου. Η ευχή του να συνοδεύει όλους όσους τον αγάπησαν, τον τίμησαν, τον φρόντισαν κατά την επίγεια ζωή του και τιμούν τη μνήμη του μετά την εκδημία του”, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης.

Διαβάστε επίσης

Κίτρους Γεώργιος: “Ο Γέροντας Αγαθόνικος υπήρξε γνήσιο τέκνο της Εκκλησίας”

Βεροίας Παντελεήμων: Ο Γέροντας Αγαθόνικος υπήρξε καλός ποιμένας, στοργικός πατέρας και Επίσκοπος

Επίσκοπος Σαλώνων για Γέροντα Αγαθόνικο: “Είχε βα­θυ­τάτη συ­ναί­σθησι του ύψους και της ευθύνης του αρ­χι­ε­ρα­τι­κού λει­τουρ­γή­μα­τος”

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για Γέροντα Αγαθόνικο: “Υπήρξε ένας υποδειγματικός και φωτισμένος Ιεράρχης, με αδιαμφισβήτητο ήθος”

Δήμαρχος Κατερίνης για Γέροντα Αγαθόνικο: “Υπήρξε πάντα πιστός φρουρός και γνήσιος θεματοφύλακας των πνευματικών μας παραδόσεων”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων