22/05/2023 22/05/2023 Μετά την απήχηση της ταινίας “Διάκος ο ηρωομάρτυς” στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι προβολές της ταινίας θα συνεχιστούν στη Βέροια και την Κοζάνη. Στις 25 Μαΐου στον θερινό κινηματογράφο “Cinestar” στην Βέροια, και το διάστημα 25 έως 31 Μαΐου στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Κοζάνη. Η ταινία απέσπασε επισήμως τα εύσημα από την ΔΙΣ της Εκκλησίας...
22 Μαΐου, 2023 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 17:52

Ξεκινούν οι προβολές της νέας ταινίας της Μητρόπολης Κίτρους «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» στη Βέροια και στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ξεκινούν οι προβολές της νέας ταινίας της Μητρόπολης Κίτρους «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς» στη Βέροια και στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την απήχηση της ταινίας “Διάκος ο ηρωομάρτυς” στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι προβολές της ταινίας θα συνεχιστούν στη Βέροια και την Κοζάνη. Στις 25 Μαΐου στον θερινό κινηματογράφο “Cinestar” στην Βέροια, και το διάστημα 25 έως 31 Μαΐου στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Κοζάνη. Η ταινία απέσπασε επισήμως τα εύσημα από την ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, διάρκειας 2 περίπου ωρών, η οποία πραγματεύεται την πολυκύμαντη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Αθανασίου Διάκου, του ωραίου στην ψυχή και το σώμα Πρωτομάρτυρος της Εθνεγερσίας του 1821.

Προβολές στη Βέροια:

*Θερινός Κινηματογράφος “Cinestar”, Μητροπόλεως 57, τηλ. 23310 22373.
– Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 8.45 μ.μ.
*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Χειμερινή Αίθουσα 1 του Κινηματογράφου.

Προβολές στην Κοζάνη:

Κινηματογράφος “ΟΛΥΜΠΙΟΝ”, Δημοκρατίας 13, τηλ. 24610 22121.
– Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.
– Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.
– Σάββατο 27 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.
– Κυριακή 28 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.
– Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.
– Τρίτη 30 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.
– Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, 7 μ.μ.

Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου ( 1788 – 1821 ) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του, από την Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το «Βάπτισμα του Μαρτυρίου».

Η ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αυτοθυσίας του Αθανάσιου Διάκου και αποτελεί απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Ελευθερίας του 1821 αλλά και παράλληλα δράση αφύπνισης.

“Σπίθα φωτιάς” στις καρδιές των Ελλήνων το φρικτό του μαρτύριο! Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», υπό την καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου, ο οποίος έγραψε το σενάριο και έκανε τη σκηνοθεσία μαζί με την ομάδα του. Την προώθηση της ταινίας έχει αναλάβει η Massive Productions.

Αρτοτίνα Φωκίδας, 1800. Ο Χασάν και η παρέα του τρομοκρατούν την οικογένεια του Γιώργη Ψυχογιού. Η Ψυχογίνα θα στείλει τον Νάσο της στο Μοναστήρι του Αη-Γιάννη στην Αρτοτίνα. Όμως η εκστατική αγάπη του ωραιόμορφου Διάκου για την Πίστη και την Πατρίδα, θα τον οδηγεί πάντα σε αγκαθερά μονοπάτια. Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου (1788 – 1821) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του· από τη Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το “Βάπτισμα του Μαρτυρίου” στη Λαμία.

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Οργάνωση Παραγωγής: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ & ΟΜΑΔΑ, Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής / Μακιγιάζ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ, Σύμβουλος Σκηνοθεσίας / Ηχοληψία / Φωτισμοί: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ, Διευθυντής Φωτογραφίας: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΛΔΑΤΟΣ, Διευθυντής Φωτογραφίας Α’ φάσης γυρισμάτων & συμπληρωματικών: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, Μουσική: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ (σε θέματα Ανωνύμου Μοναχού), Μοντάζ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΚΚΑΣ, Color grading: ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, Παραγωγή: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ”, Εκτέλεση Παραγωγής: MASSIVE PRODUCTIONS.

Πρωταγωνιστούν:

Νεκτάριος Τσοράκης (Διάκος), Κομνηνός Δελβερούδης (Ομέρ Βρυώνης), Σπύρος Αναγνώστου (Κιοσέ Μεχμέτ), Γιώργος Αβραμίδης (Χασάν), Καλλιόπη Βαφειάδου (Κρυστάλλω), Δημήτρης Θεοδώρου(Ψυχογιός), Πελαγία Παπαλιώζη (Ψυχογίνα), Αθηνά Αναστασιάδου – Καφφέ (Σοφία), Παναγιώτα Καστρινού (Καλομοίρα), Θεόδωρος Καρασίμος (Γέροντας), Γιώργος Γιάννος (Φερχάτ αγάς), Μάριος Χατζηδήμου (Βασίλης Μπούσγος), Βασίλης Κατσαμάγκας (Μπισμπιρίγος), Γιώργος Μαρινόπουλος (Αργύρης), Αλέξανδρος Ευαγγελόπουλος (Σκαλτσοδήμος), Δημήτρης Ευαγγελόπουλος (Γούλας), Γιώργος Γιοβανόπουλος (Οδυσσέας Ανδρούτσος), Ασημίνα Γιώτα (Ρόζα), Λευτέρης Τσιρώνης (Χασάν αγάς).

Η ταινία ξεκίνησε τη δημιουργική της πορεία το 2017, όταν άρχισε να γράφεται το σενάριο. Η περίοδος του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, βοήθησε στην ολοκλήρωση του σεναρίου. Το καλοκαίρι του 2021, σε διάστημα πέντε μηνών, έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας, κατά βάση την Πιερία, αλλά και σε γύρω Νομούς.

Τα περισσότερα από τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Πιερίας: Στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας, στο Δίον, στην Παλαιά Βροντού κ.α. Επίσης, τα κινηματογραφικά συνεργεία στήθηκαν στον Όλυμπο (Ξερολάκκι Μπάρας), αλλά και στον Κοκκινοπηλό Λαρίσης. Αρκετά και σημαντικά γυρίσματα έγιναν και στη Σιάτιστα Κοζάνης, σε αυτή την γραφική κωμόπολη με έντονα τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, και την χαρακτηριστικά φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της, ιδιαιτέρως του Επισκόπου και των συνεργατών του! Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2021. Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησε η διαδικασία του μοντάζ, η οποία ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2022.

Η Φιλότιμο Films είναι ένα σύνολο απλών ανθρώπων από την Κατερίνη κυρίως, αλλά και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Αυτοί άφησαν στην άκρη εργασίες και υποχρεώσεις, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Η ταινία προβλήθηκε έως τώρα με μεγάλη επιτυχία: στην Κατερίνη, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, τη Λαμία, τη Φλώρινα, την Άμφισσα και απλώνεται σταδιακά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Ο “ΔΙΑΚΟΣ” έχει επαινεθεί επίσημα από την ΔΙΣ (Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος κατάγεται από την Ράχη Πιερίας και υπηρετεί ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος από το 1993. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Αρχικά ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό θέατρο (ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΧΗΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ”), και από το 2013 με τον Κινηματογράφο στα πλαίσια της δραστηριότητος της ΦΙΛΟΤΙΜΟ films.

 

“ΔΙΑΚΟΣ ο ηρωομάρτυς” (2023) – Έγχρωμη – Διάρκεια: 110′ – Δραματική – “ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.
Massive Productions (Executive producer)
Audiovisual Productions & Services

Executive producer: Massive Productions 2106995320
Φιλότιμο films 6974901294

Πληροφορίες https://www.diakos.gr/

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων