13/10/2021 13/10/2021 Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στη Ρητίνη Πιερίας. Ο Εσπερινός τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου και Νεκταρίου Πενταπόλεως, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Μετοχίου του Γυναικείου Ησυχαστηρίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Ο μακαριστός Ιδρυτής του Ησυχαστηρίου Γενεθλίου της Θεοτόκου Αρχιμ. Συμεών Κραγιόπουλος...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 9:21

Μεθέορτος Εσπερινός Αγίου Συμεών στη Ρητίνη Πιερίας

Διαδώστε:
Μεθέορτος Εσπερινός Αγίου Συμεών στη Ρητίνη Πιερίας

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στη Ρητίνη Πιερίας.

Ο Εσπερινός τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου και Νεκταρίου Πενταπόλεως, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Μετοχίου του Γυναικείου Ησυχαστηρίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Ο μακαριστός Ιδρυτής του Ησυχαστηρίου Γενεθλίου της Θεοτόκου Αρχιμ. Συμεών Κραγιόπουλος καταγόταν από τη Ρητίνη.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, εφημέρευσε ο Αρχιμ. Ιωάννης Γρίντσος, Ηγούμενος του Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος Πανοράματος, βοηθούμενος από τον Διάκονο Μελέτιο Παράσχου. Έψαλε χορός μοναζουσών και εκκλησιάστηκαν πολυμελείς αντιπροσωπείες των δύο Ησυχαστηρίων, κάτοικοι της Ρητίνης και άλλοι φιλομόναχοι πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, τονίζοντας ότι αυτή συνδέεται με τον μακαριστό κληρικό γόνο της Ρητίνης και πνευματικό εργάτη της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη. Συνεχάρη τα μέλη των δύο Μοναστικών Αδελφοτήτων για την πρωτοβουλία τους να αφιερώσουν το Ιερό Παρεκκλήσιο στους Αγίους Συμεών και Νεκτάριο, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη μνήμη του Γέροντά τους.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων