24/05/2024 24/05/2024 Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ιερούργησε, χθες, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στον 4ο όροφο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συλλειτούργησαν ή συμπροσευχήθηκαν Κληρικοί Καθηγητές και Φοιτητές της Σχολής. Έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό...
24 Μαΐου, 2024 - 8:54

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κίτρους στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ιερούργησε, χθες, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στον 4ο όροφο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συλλειτούργησαν ή συμπροσευχήθηκαν Κληρικοί Καθηγητές και Φοιτητές της Σχολής. Έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής ΘεολογίαςΙωάννη Λιάκου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Καθηγητής Απόστολος Κραλίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, εκπροσωπώντας όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεολογικής Σχολής, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο ως Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας και ευχήθηκε ευόδωση των διδακτικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του.

Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Θεολογική Σχολή είναι η τροφός μάνα, μέσα στην οποία σπουδάσαμε και ανδρωθήκαμε ακαδημαϊκά».

Ο Μητροπολίτης Κίτρους με ιδιαίτερη συγκίνηση έκανε μνεία του Καθηγητή και πρωτοπόρου της Λειτουργικής μακαριστού Ιωάννη Φουντούλη, ενώ επισήμανε ότι το έργο του συνέχισαν οι άλλοτε βοηθοί του και μετέπειτα Καθηγητές Αρχιμ. Νικόδημος Σκρέττας, Παναγιώτης Σκαλτσής και Τρύφων Τσομπάνης. Υποσχέθηκε ότι και ο ίδιος θα βαδίσει πάνω στα ίχνη που εκείνοι χάραξαν. Ακόμη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στη λατρευτική σύναξη, ευχόμενος καλό διάβασμα και επιτυχείς εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Καθηγητές και Φοιτητές διαφόρων, τόσο της Θεολογικής όσο και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διένειμε το αντίδωρο καθώς και πασχαλινά τσουρέκια και αυγά, υπό την καλλίφωνη ψαλμωδία βυζαντινών ύμνων και δεχόμενος τις ευχές του εκκλησιάσματος.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων