27/03/2023 27/03/2023 Στo πλαίσιo της μνήμης των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Ο Ιεράρχης της θυσίας: Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε την αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης. Συντελεστές της ήταν τα παιδιά των «Χαρούμενων Αγωνιστών» με την καθοδήγηση των ακούραστων ομαδαρχών τους. Λόγω...
27 Μαρτίου, 2023 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 12:48

Πλήθος κόσμου στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Κατερίνη

Στo πλαίσιo της μνήμης των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Ο Ιεράρχης της θυσίας: Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε την αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης. Συντελεστές της ήταν τα παιδιά των «Χαρούμενων Αγωνιστών» με την καθοδήγηση των ακούραστων ομαδαρχών τους. Λόγω μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, η εκδήλωση επαναλήφθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η καλά συγκροτημένη χορωδία και ορχήστρα των κοριτσιών, «Χαρούμενων Αγωνιστριών» και φοιτητριών, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές της αγάπης προς την πατρίδα, με τρία τραγούδια, σχετικά με τη Σμύρνη και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση, στην οποία μαθητές και φοιτητές εντυπωσίασαν το κοινό με την υπέροχη ερμηνεία των ρόλων τους, παρουσιάζοντας την προσωπικότητα, την αγία μορφή και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης σ’ όλο της το μεγαλείο.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ. Σ. της Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης για την ωραία πρωτοβουλία, καθώς και όλους τους συντελεστές, ηθοποιούς και βοηθούς της επιτυχημένης αυτής εορταστικής εκδήλωσης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων