01/12/2022 01/12/2022 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης για τα ονομαστήρια του πρώην Μητροπολίτη  Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου,...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 19:05

Τα ονομαστήρια του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Κατερίνης Αγαθόνικου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Κατερίνης Αγαθόνικου

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης για τα ονομαστήρια του πρώην Μητροπολίτη  Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Κατερίνης.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, και του Επισκόπου Αρούσης κ. Αγαθονίκου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, μετά από σχετική παρἀκληση και παραχώρηση, η σε Διάκονο χειροτονία του πνευματικού τέκνου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης μοναχού Αγαθονίκου Γρηγοριάτη.

Απευθυνόμενος προς τον νεόφυτο Διάκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στη μνήμη του σήμερα εορταζομένου Αγίου Φιλαρέτου, τονίζοντας τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και τις αρετές του, που του προσέδωσαν το προσωνύμιο “Ελεήμων”, και τον προέτρεψε να είναι και ο ίδιος ελεήμων, φιλάνθρωπος και ευγνώμων προς το Θεό και όσους τον στήριξαν στην πορεία του προς την ιερωσύνη.

Συνεχάρη δε τον  Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιο για την μέριμνα και αγάπη του προς τον προκάτοχό του κ. Αγαθόνικο και του ευχήθηκε πολυετή Ποιμαντορία.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη, με σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β΄ και με αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου, από την διακονία του στη Τήνο ( 1968 – 1974 ).

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο Κατερίνης και ευχήθηκαν στον Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων