29/10/2018 29/10/2018 Με αισθήματα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνος, η φωτοφόρος Σκέπη της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας επί του Έθνους μας και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα ορόσημο για την ιστορία της Πατρίδος μας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 11:04

Η Φωτοφόρος Σκέπη στον Αγ. Δημήτριο Νέας Ελβετίας

Διαδώστε:
Η Φωτοφόρος Σκέπη στον Αγ. Δημήτριο Νέας Ελβετίας

Με αισθήματα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνος, η φωτοφόρος Σκέπη της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας επί του Έθνους μας και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα ορόσημο για την ιστορία της Πατρίδος μας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάστησε εις τον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη και τους συνεφημερίους του στον ναό.

Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ κήρυξε το Θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερθείς στην μετατεθείσσα από το 1952 εορτή της Αγίας Σκέπης.

Προ του «Δι’ ευχών» τελέστηκε η επίσημος Δοξολογία επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940.

Οι πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία, «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» ολοκληρώνονται την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. όπου θα αναχωρήσουν η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων