26/09/2022 26/09/2022 Εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος. Στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 22:21

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: «Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας»

Διαδώστε:
Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: «Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας»

Εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,   Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης με Θέμα: «Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας».

Ο π. Εφραίμ αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου δίνοντας βάση στη μητρική πρόνοιά Της προς το ανθρώπινο γένος αλλά και τη μεσιτεία Της προς τον Υιό Της και Θεό μας. Ως περίτρανη απόδειξη ανέφερε το θαυμαστό γεγονός της Δακρυρροής και της Μυροβλυσίας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Έλαβε δε παραδείγματα από την επίγεια ζωή Της αλλά και από τη δική μας καθημερινότητα ώστε να γίνει πιο κατανοητή η αμέριστη και αέναη συμπαράσταση της Παναγίας μας στα παιδιά του Θεού.

Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα του  Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ καθημερινά από 08 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2022 θα τελούνται:

· Θεία Λειτουργία ( ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

· Ιερά Παράκληση –11:00 πμ και 6:00 μμ – στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, για την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 2107660943.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων