27/10/2021 27/10/2021 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ τελέστηκε η πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα , στον ναό που ε΄δω και ένα χρόνο η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας δακρυρροεί, ενώ παρέστη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.  Χθες, το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 15:38

ΒΥΡΩΝΑΣ: Η Εικόνα της Παναγίας ξεχείλιζε μύρο στη λιτανεία

Διαδώστε:
ΒΥΡΩΝΑΣ: Η Εικόνα της Παναγίας ξεχείλιζε μύρο στη λιτανεία

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ τελέστηκε η πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα , στον ναό που ε΄δω και ένα χρόνο η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας δακρυρροεί, ενώ παρέστη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.  Χθες, το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το Προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη προκειμένου να λιτανευθεί δια των πέριξ του Ι. Ναού οδών. Όσοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να παραστούν, αντίκρυσαν με δέος την Ι. Εικόνα να ξεχειλίζει μύρο και να καταβρέχει τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν.

Η Θεία Λειτουργία

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα όπου, ως κύκνειο άσμα στον αγαπημένο του μαθητή Τιμόθεο λέγει ο Απόστολος Παύλος, να κακοπαθήσει ως καλός στρατιώτης (Ιησού Χριστού) για να αρέσει στο Στρατηγό. Διότι ο στρατηγός δεν είναι άνθρωπος αλλά ο ίδιος ο Θεός .

“Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με όσα κελεύει ο Στρατηγός”, ανέφερε. Τα συνέδεσε με τον Άγιο ο οποίος ήταν Στρατηγός τη δύσκολη εποχή της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας και ήθλησε επί Διοκλητιανού, μετά απο συκοφαντίες των συστρατιωτών του.Μαρτύρησε μετά απο τρήσεις από τις λόγχες της φρουράς του αυτοκράτορα.

«Ας εμπνευστούμε από το γενναίο φρόνημα ώστε να καταπολεμήσουμε τις πονηρές δυνάμεις» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Προέδρου αυτού Αρχιμ. Χριστοδούλου Κοτσίφη, τον κ. Υπουργό για τις ενέργειες και την αρωγή του προκειμένου να ανακαινισθεί ο ενενηκονταετής Ι. Ναός και του προσέφερε αντίγραφο της Θαυματουργού και Δακρυρρούσης Εφεστίου Εικονος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να λάβει την ευλογία του Αγίου αλλά και της Μυροβλυζούσης Εικονας της Παναγίας της Παρηγορητρίας .Τιμή δε προσέδωσαν και οι τοπικοί Άρχοντες .

Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το Προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη προκειμένου να λιτανευθεί δια των πέριξ του Ι. Ναού οδών. Όσοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να παραστούν, αντίκρυσαν με δέος την Ι. Εικόνα να ξεχειλίζει μύρο και να καταβρέχει τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν.

Στη συνέχεια, λιτανεύθηκε η Ιερά εικόνα προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρχιμ. Καλλινίκου Νικολάου.

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλησαν τα Εγκώμια στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ μίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών .

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσίφης ευχαρίστησε τον άγιο Ιεροκήρυκα για την παρουσία του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως .

Ευχαρίστησε επίσης για την παρουσία του τον Βουλευτή Ν.Τομέα Β’ Αθηνών κ. Γιάννη Καλλιάνο και του προσέφερε αντίγραφο της Ι. Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας .

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι χοροί υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη εκ δεξιών ενώ εξ αριστερών έψαλαν οι κ. Ιεροψάλτες, Αντώνιος Κακολύρης και Χαράλαμπος Θωμόπουλος .

Ο Ιερός Ναός έως 31/10/2021 παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ ενώ, από 1/11/21 θα κλείνει στις 7:30μμ.

Καθημερινά τελείται Θεία Λειτουργία 7:00-9:00πμ ενώ 11:00πμ και 6:00μμ ( από 1/11/21 5:30μμ) τελείται η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Παρηγορήτρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων