30/10/2020 30/10/2020 Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας, στο εκεί παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος, τελέστηκε ο αγιασμός της επίσημης έναρξης των μαθημάτων για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2020-21. Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, τέλεσε...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 10:34

Αγιασμός στο Νεοϊδρυθέν παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Νεοϊδρυθέν παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας, στο εκεί παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος, τελέστηκε ο αγιασμός της επίσημης έναρξης των μαθημάτων για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2020-21.

Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, τέλεσε τον αγιασμό ο π. Χαράλαμπος Καρούζος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγείρας και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, με την τιμητική παρουσία και άλλων κληρικών της περιοχής.

Μετά τον αγιασμό ο π. Χαράλαμπος μετέφερε τις ευλογίες και τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής. Καθώς ο Σεβασμιώτατος περιβάλλει με άγρυπνο πατρικό ενδιαφέρον την εκμάθηση των Εκκλησιαστικών Τεχνών στα εργαστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως, τους απέστειλε συγχαρητήριες ευχές για την επιλογή της θεάρεστης αυτής ενασχόλησης, καθώς οι γνήσιες αγιογραφίες, ως καρπός πίστης και προσευχής, αποτελούν ουράνιες ζωγραφιές και φορείς θείας χάρης.

Τέλος, ο π. Χαράλαμπος μαζί με τους υπόλοιπους ιερείς ευχαρίστησαν τον υπεύθυνο της Σχολής, Αγιογράφο κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο για τις άοκνες προσπάθειές του προκειμένου όλο και περισσότεροι σπουδαστές της Ιεράς Μητροπόλεως να μαθητεύσουν στην ιερή τέχνη της Αγιογραφίας.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, από τις 5:30μ.μ. έως τις 8:30μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο στο τηλέφωνο 6972 381154.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων