19/08/2019 19/08/2019 Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, 19 Αυγούστου, δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σχετικά με τη παραίτηση του Μητροπολίτη Αμβροσίου, την οποία είχε είδη ανακοινώσει ο ίδιος μία ημέρα πριν από άμβωνος. Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χθες, Κυριακή 18η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος τέλεσε στον Ιερό...
19 Αυγούστου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2019 - 8:03

Η επίσημη ανακοίνωση παραίτησης του Μητρ. Αμβρόσιου

Διαδώστε:
Η επίσημη ανακοίνωση παραίτησης του Μητρ. Αμβρόσιου

Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, 19 Αυγούστου, δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σχετικά με τη παραίτηση του Μητροπολίτη Αμβροσίου, την οποία είχε είδη ανακοινώσει ο ίδιος μία ημέρα πριν από άμβωνος.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως

Χθες, Κυριακή 18η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων την αποχαιρετιστήριά του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Αμέσως μετά την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Γεωργίου, αλλά και των ψυχών των από έτους 1978 έως σήμερα κεκοιμημένων Κληρικών της επαρχίας Καλαβρύτων, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε στους ευλαβείς πιστούς πως μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 17η Αυγούστου υπέγραψε την παραίτησή του από τη θέση του Μητροπολίτου, η οποία αναμένεται σήμερα (Δευτέρα) να κατατεθεί επισήμως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα για να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς στις 17 Αυγούστου 1976 είχε χειροτονηθεί τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου.
Τέλος, καθίσταται σαφές πως οι διαχέουσες πληροφορίες τις οποίες αναπαράγουν έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ότι ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή παραιτήσεώς του υπέδειξε ως διάδοχό του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι ψευδείς και ανυπόστατες.

Χθες, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.

«Σήμερα είναι η τελευταία λειτουργία ως μητροπολίτης σας στον χώρο αυτόν. Είναι αποχαιρετιστήριος λειτουργία διότι χθες υπέγραψα και αύριο καταθέτω στην Σύνοδο την παραίτηση μου. Έχω 41 χρόνια κοντά σας. Έχω αναλώσει τον εαυτό μου με την χάρη του θεού από το πρωί μέχρι το βράδυ εργαζόμενος. Και από το βράδυ μέχρι το πρωί αγρυπνώ πολλές φορές για εσάς και προσεύχομαι», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

«Μπήκα στα 82 και πλέον πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου γιατί καθώς λέει η Γραφή τ αἱ ἡμέραι τῶν ἐτῶν ἡμῶν ἐν αὐτοῖς ἑβδομήκοντα ἔτη, ἐὰν δὲ ἐν δυναστείαις, ὀγδοήκοντα ἔτη, καὶ τὸ πλεῖον αὐτῶν κόπος καὶ πόνος. Πρέπει να κοιτάξω λίγο τον εαυτό μου και να αφήσω τις πολλές ευθύνες και μάλιστα σε μια εποχή που και η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας διώκεται. Έκανα ό,τι μπορούσα. Τα υπόλοιπα ο θεός ας φροντίσει. Έχω κάνει κάποια καλά. Έχω κάνει σφάλματα. Ζητώ από τον θεό και από εσάς συγνώμη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων