16/02/2020 16/02/2020 Μία ζεστή «αγκαλιά» για τους έχοντες ανάγκη, οι οποίοι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και στην τοπική κοινωνία του Αιγίου, προσφέρει η Κοινωνική Ιματιοθήκη, ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα εθελοντικής προσφοράς, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Αιγιαλείας και την Ιερά Μητρόπολη, αποτελώντας κορυφαίο δείγμα αλληλεγγύης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς. Στεγαζόμενη στο Μπερούκειο...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 17:54

Μηνύματα αγάπης προς τον πλησίον από το Αίγιο

Διαδώστε:
Μηνύματα αγάπης προς τον πλησίον από το Αίγιο

Μία ζεστή «αγκαλιά» για τους έχοντες ανάγκη, οι οποίοι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και στην τοπική κοινωνία του Αιγίου, προσφέρει η Κοινωνική Ιματιοθήκη, ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα εθελοντικής προσφοράς, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Αιγιαλείας και την Ιερά Μητρόπολη, αποτελώντας κορυφαίο δείγμα αλληλεγγύης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς.

Στεγαζόμενη στο Μπερούκειο Κληροδότημα (στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων), η Κοινωνική Ιματιοθήκη ανοίγει τις πύλες της σχεδόν κάθε δεκαπενθήμερο για να προσφέρει ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, σχολικά, βρεφικά είδη και οικιακό εξοπλισμό, δίχως διακρίσεις, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη!

Την εν λόγω κοινωνική δομή επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό και ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, παρουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργίου Φραγκονικολόπουλου, των εθελοντριών κυριών, ωφελουμένων και δωρητών.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τις εθελόντριες κυρίες για την πολύτιμη δράση τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο που συντελείται για την ανακούφιση των ενδεών συνανθρώπων μας, προσθέτοντας πως η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους.

Απευθυνόμενος στις εθελόντριες υπογράμμισε τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια επιτελείτε ένα σημαντικό και πολυποίκιλο έργο, εφαρμόζοντας στην πράξη τον λόγο του Κυρίου μας, που κήρυξε την αρμονική συνύπαρξη, την συνδημιουργία και την αγάπη προς τον πλησίον μας. Η Κοινωνική Ιματιοθήκη έχει αφήσει ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Με αυτό τον γνώμονα και γνωρίζοντας τις προσπάθειες και τον μόχθο σας, εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας και να σας φωτίζει, έτσι ώστε αυτή η πορεία, αυτή η διαδρομή να συνεχιστεί με επιτυχία, προς όφελος των ενδεών αδελφών μας. Με το μήνυμα της αγάπης και του σεβασμού προς τον πλησίον, αλλά και της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας και της ενότητας, ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, με υγεία και προσφορά προς τον πλησίον μας».

Ακολούθως, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές και γενικά όσους συνδράμουν στο έργο τής Κοινωνικής Ιματιοθήκης, ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη κ. Αρχοντούλα Παναγοπούλου στους χώρους όπου οι εθελόντριες κυρίες αξιολογούν, ταξινομούν και διαθέτουν τα είδη που συγκεντρώνονται από ευαισθητοποιημένους πολίτες, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές για το νέο έτος με ωφελουμένους αδελφούς μας, οι οποίοι ανέμεναν για να λάβουν την πατρική ευλογία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων