22/11/2021 22/11/2021 Για την επίδειξη βεβαίωσης ράπιντ τεστ προ της εισόδου των ανεμβολίαστων πιστών στους Ιερούς Ναούς μίλησε δυσαρεστημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος πριν τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της μητροπολιτικής του περιφέρειας. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Proti Online, o Σεβασμιώτατος παρουσιάστηκε αγανακτισμένος από την απόφαση που υποχρεώνει...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2021 - 19:38

Καλαβρύτων: «Δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν να δείχνουμε ράπιντ τεστ για να λατρέψουμε τον Χριστό»

Διαδώστε:
Καλαβρύτων: «Δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν να δείχνουμε ράπιντ τεστ για να λατρέψουμε τον Χριστό»

Για την επίδειξη βεβαίωσης ράπιντ τεστ προ της εισόδου των ανεμβολίαστων πιστών στους Ιερούς Ναούς μίλησε δυσαρεστημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος πριν τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Proti Online, o Σεβασμιώτατος παρουσιάστηκε αγανακτισμένος από την απόφαση που υποχρεώνει πιστούς να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα του ράπιντ τεστ για να εισέλθουν στον ναό, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν θα επιτρέψει το μέτρο στην Μητρόπολή του!

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, ήταν ίσως από τις ελάχιστες φορές που ο τοπικός Ποιμενάρχης χρησιμοποίησε «πύρινο λόγο», για να εκφράσει τα συναισθήματα μερίδας του ιερού κλήρου αλλά και πιστών, οι οποίοι, μάλιστα, δύο φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα! Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα του κορωνοϊού σε συνάρτηση με την Εκκλησία, δίχως, ωστόσο, να απενοχοποιεί και κάποιους ιερωμένους, ακόμη και Μητροπολίτες, για τους χειρισμούς και τις τοποθετήσεις τους επί του θέματος. Μίλησε, για ψέματα και κοροϊδία, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην δεχθεί περαιτέρω υποδείξεις για τον τρόπο εισόδου των πιστών στον ναό, ακόμη κι αν χρειαστεί να… πάει φυλακή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε!

«Θα πρέπει πλέον κι αυτοί που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα Αγίων… Ο ιερός ναός είναι το κτίριο που εισερχόμαστε αμαρτωλοί και βγαίνουμε άγιοι, διότι το Άγιο Πνεύμα μας εξαγνίζει και μας καθαρίζει όταν μπαίνουμε με ταπείνωση. Ο ναός καθαγιάζει καθέναν από εμάς και δεν μπορούμε να κλείνουμε τις πόρτες του. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε την αγιότητα του ναού, εκεί όπου τελούνται όλα τα μυστήρια με πρώτο αυτό της Θείας Ευχαριστίας, για την ίαση της ψυχής και του σώματος. Ο Κύριος λέει «Ελάτε όλοι στον ιερό ναό, για να πάρω εγώ το βαρύ φορτίο που κουβαλάτε. Ο Ιησούς καλεί τους πάντες μέσα κι εμείς δεν θα τους βγάλουμε εκτός ναού. Τούτη την εποχή ζούμε αυτό το μεγάλο αμάρτημα. Διότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν τον κόσμο από την εκκλησία και να θέσουν περιοριστικά μέτρα εις την εκκλησία. Δεχτήκαμε τις μάσκες, δεχτήκαμε το εμβόλιο, τα πάντα. Αλλά δεν θα δεχτούμε να μας κλείσουν τους ναούς ή να μας υποχρεώσουν να δείχνουμε το ράπιντ τεστ, για να λατρέψουμε τον Χριστό μας. Θα πρέπει πλέον κι αυτοί που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι εδώ είναι Ελλάδα Αγίων… Οι Έλληνες έδωσαν το αίμα τους, για να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού. Φτάνει πια η κοροϊδία, δεν μπορούμε να είναι στην πόρτα οι επίτροποι να περιμένουν τα ράπιντ τεστ. Πριν λίγο καιρό, άλλα είπαν και χθες άλλα έρχονται και μας λέγουν. Δεν μπορούμε να ζούμε πια αυτή την ταλαιπωρία, αυτό τον εμπαιγμό, αυτό το ψέμα. Ας καταλάβουν αυτοί που διοικούν την Πατρίδα μας ότι η Ελλάδα είναι Ορθοδοξία και οι Έλληνες είναι πάντα ενωμένοι με το Ιησού Χριστό».

Στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα τον Ύπατο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Ευτρόπιο, ο οποίος το 399 μ.Χ. ήταν διώκτης των Χριστιανών και ήθελε να άρει το άβατο στους ιερούς ναούς. Όταν, όμως, έχασε την εξουσία και διώχθηκε, βρήκε άσυλο μέσα στην εκκλησία… «Ζούμε καιρούς δύσκολους. Η πίστη μας διώκεται, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, όμως το βλέπουμε ότι η οικογένεια διαλύεται, ο Χριστός διώκεται, τα παιδιά μας οδηγούνται στην απώλεια και την αμαρτία. Κι αντί να πουν ότι στην εκκλησία θα βρουν τον «πολύτιμο θησαυρό», έρχονται και μας λέγουν ότι για να μπούμε πρέπει να κάνουμε ράπιντ τεστ! Όμως κι εμείς οι ιερείς, οι μοναχοί κι οι δεσποτάδες, γυρίσαμε την πλάτη στον Θεό. Δεν τον πιστεύουμε, γίναμε προδότες της Εκκλησίας μας. Έχει δίκιο ο γέροντας Αμβρόσιος ότι και ιερωμένοι φέρουν ευθύνη. Γιατί διαβάσαμε κι αυτό το φοβερό. Ιερέας να στέλνει έγγραφο στην αστυνομία να διεξάγει ελέγχους στους ναούς και τα μοναστήρια, αν ο κόσμος που εκκλησιάζεται έχει κάνει ράπιντ τεστ. Κι αν δεν έχουν κάνει, να πράξει ό,τι προβλέπεται…», ανέφερε ακόμη ο τοπικός ποιμενάρχης, προσθέτοντας: «Μέσα λοιπόν σε αυτό τον κόσμο της παραζάλης στην οποία ζούμε, μέσα στον κόσμο της αποστασιοποιήσεως από τον Χριστό μας, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα πνευματικά εις το ίντερνετ και να πείσουμε τον άλλο ότι έχουμε εμείς δίκιο για τα της πανδημίας».

Με μετάνοια και προσευχή θα επέλθει η γαλήνη

Ο Σεβασμιώτατος, καταλήγοντας, επισήμανε τα ακόλουθα: «Η πανδημία τι είναι; Μία ασθένεια. Ζήσαμε τόσες. Αυτό που χρειάζεται είναι η μετάνοια, η εξομολόγηση. Να πέσουμε εις τα γόνατα και να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Θεό. Όσο δεν το πράττουμε να ξέρετε αυτά τα επίγεια θα μας βασανίζουν, διότι ο διάβολος έχει δύναμη σε αυτό τον κόσμο.

Η Παναγίας μας όμως μας καλεί σήμερα από το Αίγιο να πούμε «φτάνει πια υπάρχει κι ένα όριο. Ας μας πάνε και φυλακή πλέον». Αλλά δεν θα ανεχτούμε άλλο το εμπαιγμό δεν θα υπομείνουμε πλέον το ψέμα αυτών που μας κυβερνούν. Η Παναγία μας να μας φωτίζει όλους κι εμείς να πηγαίνουμε στην Εκκλησία με διάθεση ταπείνωσης κι αγάπης και να προσευχόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο, να μην εγκαταλείψει τον κόσμο όπως εμείς Αυτήν».

Πηγή: Proti Online

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων