14/12/2022 14/12/2022 Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός Λεοντίου στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Οσιολογιωτάτου π. Νικηφόρου Παπαβραμόπουλου, αδελφού της εν λόγω Ιεράς Μονής. Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε ο...
14 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:11

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Νικηφόρου Παπαβραμόπουλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Νικηφόρου Παπαβραμόπουλου

Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός Λεοντίου στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Οσιολογιωτάτου π. Νικηφόρου Παπαβραμόπουλου, αδελφού της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Στη σύντομη, αλλά περιεκτική ομιλία του, ο νέος Πρεσβύτερος, βαθύτατα συγκινημένος, αναφέρθηκε με φόβο Θεού στο μέγιστο υπούργημα του Ιερέως ως τελετουργού των Θείων και Ιερών Μυστηρίων και ιδίως του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Παπαθανασίου, και τους Πατέρες της Ιεράς Μονής για τη συμπαράσταση και τη φιλάδελφο αγάπη τους.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στους κεκοιμημένους γονείς του, ενώ, τέλος, ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη για την πατρική αγάπη και τις πολύτιμες πνευματικές συμβουλές, με τις οποίες τον καθοδηγούσε κατά το χρονικό διάστημα της διακονίας του, ζητώντας τη συγχώρησή του για όσες παραλείψεις ή τυχόν λάθη έκανε.

Ο Σεβασμιώτατος, προ της χειροτονίας του νέου Πρεσβυτέρου, και με αφορμή τα όσα είπε κατά την ομιλία του, απηύθυνε προς αυτόν και προς το πολυπληθές εκκλησίασμα πατρικούς λόγους, ερμηνεύοντας και προσεγγίζοντας το Μυστήριο της Ιερωσύνης.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αποστολή και την ευθύνη του Ιερέως μέσα στην Εκκλησία, του οποίου πρώτιστο έργο είναι η τέλεση της θυσίας και η μετάδοση της ευχαριστιακής Χάριτος στον λαό. Επαίνεσε τον χειροτονούμενο για το ήθος, τη βαθιά του πίστη στον Θεό, την ευγένεια, την ταπείνωση, το προσευχητικό φρόνημα, την άμεση και αυθόρμητη ανταπόκρισή του στο θέλημα του Θεού και στη διακονία της τοπικής Εκκλησίας και, ιδιαιτέρως, για τη σπουδαία βοήθεια και διακονία, που προσφέρει με όλη του την καρδιά στον Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο.

Τον προέτρεψε να μιμηθεί στην ιερατική του ζωή τον Όσιο Λεόντιο, να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη διακονία του στην Εκκλησία, να επιτελεί τα λειτουργικά και λατρευτικά του καθήκοντα αδιαλείπτως, να αποκτήσει ιεραποστολικό φρόνημα, μεταλαμπαδεύοντας στον λαό του Θεού το αναστάσιμο μήνυμα της Εκκλησίας και ιδίως στις νέες γενιές, που έχουν ανάγκη ελπίδας στη ζωή τους, της μόνης ελπίδας, που είναι ο Χριστός. Τέλος, ευχές προς τον νεοχειροτονηθέντα απηύθυνε και ο Γέρων Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα, μετά το τέλος της οποίας οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον νέο Πρεσβύτερο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων