30/04/2019 30/04/2019 Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, το Αίγιο θα εορτάσει με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα την Πολιούχο του, Παναγία Τρυπητή, στο Ιερό Προσκύνημα της οποίας αναμένεται να προσέλθουν για ακόμα μία φορά χιλιάδες πιστών από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:   ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ...
30 Απριλίου, 2019 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2019 - 16:09

Παναγία Τρυπητή: Το Αίγιο τιμά την Πολιούχο του

Διαδώστε:
Παναγία Τρυπητή: Το Αίγιο τιμά την Πολιούχο του

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, το Αίγιο θα εορτάσει με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα την Πολιούχο του, Παναγία Τρυπητή, στο Ιερό Προσκύνημα της οποίας αναμένεται να προσέλθουν για ακόμα μία φορά χιλιάδες πιστών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

 

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

Στις 7μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, συμπαραστατουμέ-νου και υπό άλλων Αρχιερέων. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους θα αποδώσει η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλου. Στις 11μ.μ. θα τελεσθεί ολονύκτιος κατανυκτική αγρυπνία, ήτοι Παράκληση, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2.30π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προεξάρχοντος του Σε-βασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου και συλλειτουργούντων των προσκεκλημένων Αρχιερέων, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λει-τουργία, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

7π.μ.: Έναρξη Όρθρου
7.30π.μ.: Προσέλευση των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών
8.20π.μ.: Έναρξη Θείας Λειτουργίας
9.30 έως 9.45π.μ.: Άφιξη επισήμων
10:30π.μ.: Απόλυση Θείας Λειτουργίας

Ακολούθως και συγκεκριμένα στις 10.45π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτά-νευση της Ιεράς Εικόνας. Η Ιερά Πομπή θα κατευθυνθεί μέσω της καθι-ερωμένης διαδρομής (Ζωοδόχου Πηγής, Μιχαλοπούλου, Ερμού, Πολυχρονιάδου) στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου θα αναπεμφθεί δέηση και θα εκφωνηθεί πανηγυρική ομιλία. Εν συνεχεία η Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος, εν πομπή, θα κατευθυνθεί, διά της οδού Μητροπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου και θα παραμείνει έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες του Ιε-ρού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής. Οι προς την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος οφειλόμενες τιμές θα αποδοθούν από αγήματα του Πεζι-κού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα συμμετάσχουν και Φιλαρμονικές.

Τελετάρχες της Ιεράς Μητροπόλεως ορίζονται ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επί-τροπος Αιγίου και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος, Εφημέριος Ιερού Ναού Άγιου Ιωάννου Αιγίου.

Τελετάρχες του δήμου Αιγιαλείας ορίζονται η προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων κ. Κωνσταντίνα Μουγκάση και οι υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας και κ. Αριστομένης Σταματόπουλος.

Οι παρακάτω ακολουθίες θα τελεστούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης:

α) Στις 7μ.μ. της ιδίας μέρας θα ψαλλούν Εσπερινός, Χαιρετισμοί και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
β) Την Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου, στις 7μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, θα ψαλλούν οι Χαι-ρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ζωοδόχου Πηγής, μετά το πέρας των οποίων η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα λιτανευθεί εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και θα τοποθετηθεί στον Θρόνο Της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων