29/06/2021 29/06/2021 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος οι καθιερωμένες πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής μουσικής (Αιγίου και Καλαβρύτων) για την χορήγηση Πτυχίων και Διπλωμάτων., στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες», το Σάββατο, 26 Ιουνίου. Τι εξετάσεις διενήργησε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους διακεκριμένους μουσικοδιδασκάλους: κ. Κακούρη Γρηγόριο,...
29 Ιουνίου, 2021 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 10:31

Πτυχιακές εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής στην Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Διαδώστε:
Πτυχιακές εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής στην Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος οι καθιερωμένες πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής μουσικής (Αιγίου και Καλαβρύτων) για την χορήγηση Πτυχίων και Διπλωμάτων., στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες», το Σάββατο, 26 Ιουνίου.

Τι εξετάσεις διενήργησε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους διακεκριμένους μουσικοδιδασκάλους: κ. Κακούρη Γρηγόριο, κ. Κουμπανάκη Γεώργιο, κ. Πετράτο Γεώργιο, κ. Χαβιαρλή Ιωάννη, κ. Μπίκο Βασίλειο και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, καθηγητή Μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο.

Οι εξετάσεις διήρκεσαν περί τις έξι ώρες και οι υποψήφιοι δοκιμάστηκαν θεωρητικά και πρακτικά στην καθιερωμένη εξεταστική ύλη της βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής, στο παραδοσιακό τραγούδι και στην διεύθυνση χορωδίας. Οι εξεταστές διεπίστωσαν το υψηλό επίπεδο της σχολής και συνεχάρησαν τους διδάσκοντες καθηγητές κ. Γρηγόρη Κακούρη, κ. Βασίλειο Μπίκο και κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο.

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής έλαβαν και με βαθμό Άριστα οι: Καραμάνος Νικόλαος και Αποστόλου Άγγελος-Χαράλαμπος.

Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και με βαθμό Άριστα έλαβαν οι: Καμπούρης Λεωνίδας, Πετρόπουλος Ιωάννης, Παπασταθόπουλος Αναστάσιος, Λουκόπουλος Διονύσιος, Παπαπέτρου Ιωάννης. Σημειωτέον ότι οι χορηγηθέντες τίτλοι σπουδών είναι ισότιμοι των κρατικών τίτλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ως Πρόεδρος της Σχολής, διαβίβασε δια του εκπροσώπου του, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Πετρόπουλου τις ευχές και τις ευλογίες του για την συνέχιση του σημαντικού και θεάρεστου έργου της Σχολής (φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας), και τα θερμά συγχαρητήριά του προς τους επιτυχόντες με την πατρική ευχή να διακονήσουν με αγάπη και σεμνότητα το ιερό αναλόγιο!

Με την λήξη των εξετάσεων, εψάλη από του μαθητές η φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ενώ ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο για το αμετάπτωτο ενδιαφέρον και την αγάπη του στη δραστηριότητα που επιτελείται στη σχολή, όσο και τους διδάσκοντες για το σπουδαίο διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων