06/12/2021 06/12/2021 Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ε.έ. η Εκκλησία μας τελεί την ιερά μνήμη του αγίου πατρός ημών Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, δηλ. του σημερινού Μιλάνου. Ο άγιος υπήρξε μια ηρωική μορφή των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού. Έζησε το δεύτερο ήμισυ του 4ου αιώνος, εκοιμήθη δε το 401 μ.χ. Αυτή την ημέρα εορτάζει τα ονομαστήριά του και ο...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:23

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ε.έ. η Εκκλησία μας τελεί την ιερά μνήμη του αγίου πατρός ημών Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, δηλ. του σημερινού Μιλάνου. Ο άγιος υπήρξε μια ηρωική μορφή των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού. Έζησε το δεύτερο ήμισυ του 4ου αιώνος, εκοιμήθη δε το 401 μ.χ.

Αυτή την ημέρα εορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως αναφέρεται ότι ο Σεβασμιώτατος δεν θα εορτάσει λόγω της εν γένει καταστάσεως που επικρατεί στην Πατρίδα μας, ούτε θα δεχθεί ευχές στην οικία του «Το Χάνι της Βοστίτσας», επί της οδού Αγίου Ανδρέα 68.

Ωστόσο, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος θα τελέσει στον καθεδρικό Ναό Φανερωμένης τη θεία Λειτουργία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Σεπτού Προκατόχου του.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί, όπως προσέλθουν και προσευχηθούν για τον εορτάζοντα Γέροντά μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων