30/12/2018 30/12/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κρέντης, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου και των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας. Οι παρευρισκόμενοι ντόπιοι και επισκέπτες από όλη την περιοχή, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον πολυχώρο του Ενοριακού Κέντρου, είχαν την ανεπανάληπτη ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάλαντα του Αγίου...
30 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:18

Εορτή των κατηχητικών στο Καρπενήσι

Διαδώστε:
Εορτή των κατηχητικών στο Καρπενήσι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κρέντης, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου και των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας.
Οι παρευρισκόμενοι ντόπιοι και επισκέπτες από όλη την περιοχή, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον πολυχώρο του Ενοριακού Κέντρου, είχαν την ανεπανάληπτη ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και αυτοσχέδιες … μαντινάδες από τις μαθητικές χορωδίες Κρέντης και Καρπενησίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και παραδοσιακών οργάνων της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Καθηγητή Μουσικής και παραδοσιακών οργάνων κ. Τάσου Ηλιόπουλου και της Μοναχής Φεβρωνίας Καφίδα, καθηγήτριας φιλολόγου – μουσικοδιδασκάλου.
Η μουσική συνάντηση της πολυβραβευμένης χορωδίας και ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του Καρπενησίου με τη μικρή, αλλά πολλά υποσχόμενη χορωδία της Κρέντης, που διανύει τα πρώτα της βήματα, με την ευλογία του επιχωρίου Επισκόπου κ. Γεωργίου, και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου, έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται επίσημα και άλλος πρωτότυπος θεσμός της Ενορίας, το Αγραφιώτικο Εργαστήρι Δημιουργικών Δραστηριοτήτων με πολλαπλές καθημερινές μορφωτικές και ψυχαγωγικές ευκαιρίες: Τμήμα παραδοσιακών χορών με τη δασκάλα χορού κα Δήμητρα Λάππα, διδασκαλία αγιογραφίας με τον αγιογράφο κ. Μάριο Κομνηνό, καθώς και το μοναδικό στο Δήμο Αγράφων Κοινωνικό Φροντιστήριο υπό την αιγίδα της Ενορίας, με το φιλόλογο κ. Δημήτρη Κολλημένου. Τη σύνθετη αυτή λειτουργία του εν λόγω Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης υπό την εποπτεία του π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, ψυχής του συνόλου της εργώδους προσπάθειας, στηρίζει ασφαλώς με κάθε έννοια, ένα πλήθος εθελοντών με προεξάρχουσα ομάδα κυριών με την πρεσβυτέρα της ενορίας.


Στο πλαίσιο της επιτυχημένης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, το Κατηχητικό Σχολείο Κρέντης με επιμέλεια της αδελφής Φεβρωνίας, παρουσίασε επίκαιρο θεατρικό δρώμενο με πολλαπλά μηνύματα για τη σύγχρονη κοινωνία. Ακολούθησε τράπεζα αγάπης από τις κυρίες της ενορίας σε εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, και παραδοσιακό γλέντι υπό τους μελωδικούς ήχους της φιλοξενούμενης χορωδίας – ορχήστρας της ανωτέρω μουσικής σχολής του Καρπενησίου με τον κ. Τάσο Ηλιόπουλο και τον μουσικοδιδάσκαλο κ. Γιάννη Δαράβαλη, με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος Κρέντης και της δασκάλας του κας Δήμητρας Λάππα. Στη συνέχεια μοιράστηκαν δώρα αγάπης από την ενορία στα παιδιά και τους νέους του χωριού και το πανηγυρικό εορταστικό αντάμωμα έκλεισε ένθερμα και εγκάρδια με τον ανάλογο εόρτιο χαιρετισμό και χριστουγεννιάτικες καρδιακές ευχές και ευχαριστίες από τον εμπνευστή και προεξάρχοντα παπα-Βαγγέλη Φεγγούλη που κάλεσε όλους στην πνευματική θαλπωρή της μεγάλης εν Χριστώ οικογένειας της Ενορίας, σε νέα κοινή πνευματική προσπάθεια και πορεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων