17/10/2020 17/10/2020 Προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ .Γεώργιος κατά το διήμερο 17 & 18 Οκτωβρίου, όπου η όμορη πόλη της Λαμίας εορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Λουκά τον ευαγγελιστή. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εορτής, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Φθιώτιδος έχει ως εξής: Σάββατο 17...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 12:11

Στη Λαμία για τους εορτασμούς ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Διαδώστε:
Στη Λαμία για τους εορτασμούς ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ .Γεώργιος κατά το διήμερο 17 & 18 Οκτωβρίου, όπου η όμορη πόλη της Λαμίας εορτάζει τον πολιούχο της, Άγιο Λουκά τον ευαγγελιστή. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εορτής, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Μητροπόλεως Φθιώτιδος έχει ως εξής:

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

18:00 μ.μ. Υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Πολιούχου Λαμίας αποτμήματος της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, το οποίο και θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Εν συνεχεία θα ψαλλεί Ευχαριστήριος Δέησις επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου, το οποίο και μόνιμα θα παραμείνει στον Ναό προς ενίσχυση και ευλογία των κατοίκων της πόλεως και ολοκλήρου της Φθιώτιδος.

18:30 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Φθιώτιδος κ. Συμεών και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου και Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία με την ευκαιρία συμπλήρωσης 76 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’.

12:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και κατάθεση στεφάνων από τους Επισήμους στο Μνημείο Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΚΕΥΠ).

13:30 μ.μ. Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ ως Επιτίμου Δημότη του Δήμου Λαμιέων υπό του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.

19:00 μ.μ. Τελετή των Εγκαινίων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (Κ.Δ.Α.Π.) «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

* Στις ως άνω εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid – 19 και επίσης θα τηρηθεί αυστηρός περιορισμός συμμετεχόντων με ονομαστικό κατάλογο των συμμετεχόντων προσώπων εκ του προβλεπομένου πρωτοκόλλου (επιδημιολογικό επίπεδο 2) . Τέλος, δεν θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λιτανεία.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων