12/06/2021 12/06/2021 Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία Καρπενησίου υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα, 11/6/2021, απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Το ιερό λείψανο θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Στην ενορία του Προφήτου Ηλία το εκόμισε προς ευλογία και αγιασμό του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας ο π. Ιερεμίας και το υποδέχθηκε...
12 Ιουνίου, 2021 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 16:53

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Μητρόπολη Καρπενησίου

Διαδώστε:
Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Μητρόπολη Καρπενησίου

Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία Καρπενησίου υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα, 11/6/2021, απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Το ιερό λείψανο θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Στην ενορία του Προφήτου Ηλία το εκόμισε προς ευλογία και αγιασμό του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας ο π. Ιερεμίας και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Μετά την υποδοχή, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Καλαντζή και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σβερώνης.

Κατά την παραμονή του ιερού λειψάνου έως και την Κυριακή 13/6 θα τελούνται ιεροπραξίες σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα του ναού, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων