23/03/2024 23/03/2024 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε χθες στον εόρτιο εσπερινό της εορτής του Αγίου Θεοδώρου και ακολούθως της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στην ενορία των Γραμματικιάνων (Μαχαλάς) ενορίας Καλημεριάνων Κύμης. Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπατής εφημέριος Καλημεριάνων Κύμης...
23 Μαρτίου, 2024 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 13:10

Α’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Α’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε χθες στον εόρτιο εσπερινό της εορτής του Αγίου Θεοδώρου και ακολούθως της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στην ενορία των Γραμματικιάνων (Μαχαλάς) ενορίας Καλημεριάνων Κύμης.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπατής εφημέριος Καλημεριάνων Κύμης με τον Διάκονο π. Στυλιανό Πεταχτή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο όπου αναφέρθηκε στο δια των κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, και τέλος απήυθυνε στους πιστούς τις πατρικές και εόρτιες ευχές του επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επίσης, στο αναλόγιο απέδωσε τους ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Αθανασίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων