20/03/2023 20/03/2023 Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου τελέσθηκε  η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, και στη συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εκ Στύρων Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος μετέφερε τις εόρτιες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Με τον...
20 Μαρτίου, 2023 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 13:02

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου

Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου τελέσθηκε  η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, και στη συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εκ Στύρων Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος μετέφερε τις εόρτιες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, την Κυριακή Γ’ Νηστειών, συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Παρίσης και ο Πρωτοπρ. Πέτρος Κρίσιλιας εφημέριος του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή επιστολή του Αποστόλου Παύλου την προς Εβραίους (Έχοντες ουν Αρχιερέα μέγαν Ιησούν τον Υιόν του Θεού κρατώμεν της ομολογίας).

Επίσης την εορτή τίμησαν οι πιστοί οι οποίο προσήλθαν στην θεία ευχαριστία.

Φωτογραφίες Αριστείδης Καραβόλας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων