17/06/2024 17/06/2024 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών επισκέψεών του στις ενορίες, μετέβη, χθες, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού στην ενορία των Μαλετιάνων Κύμης όπου και τέλεσε Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πανοσ Αρχιμ π. Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο π. Θεόδωρο Τοντορέσκου εφημέριο ενοριών Βιτάλου και...
17 Ιουνίου, 2024 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2024 - 9:22

Κυριακή των 318 Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Κυριακή των 318 Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών επισκέψεών του στις ενορίες, μετέβη, χθες, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού στην ενορία των Μαλετιάνων Κύμης όπου και τέλεσε Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Πανοσ Αρχιμ π. Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο π. Θεόδωρο Τοντορέσκου εφημέριο ενοριών Βιτάλου και Μαλετιάνων και τον Διάκονο π. Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ στο σημερινό θεόπνευστο κήρυγμά του ανεφέρθη στη μεγίστη σημασία, την οποία έχει η εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στο όρος των Ελαιών μετά την παρέλευση 40 ημερών από την ενδοξο Ανάσταση του όπου η Εκκλησία μας τιμά την Ανάληψη επί μία εβδομάδα, κατά την οποία ψάλλονται τα σχετικά τροπάρια επίσης ο Κύριος επί 40 ημέρες συνεχώς εμφανιζόταν στους μαθητές του, συνέτρωγε, συνεβούλευε, προκειμένου να βεβαιωθούν πλήρως για τη Θεότητά του και τελικα ανελήφθη εν δόξη στους Ουρανούς.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο μελίρρυτος Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ ανεφερθη στην τιμή, την οποία αποδίδει η Εκκλησία μας στους θεοφόρους Πατέρες της, οι οποίοι τους πρώτους αιώνες κατεπολέμησαν τις ποικίλες παρερμηνείες και αιρέσεις και στερέωσαν την αληθή Χριστιανική πίστη μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στις ποικιλωνυμες αιρέσεις, τις οποίες οφείλουν οι Χριστιανοί να απορρίπτουν ασυζητητί παραμένοντας προσκολλημένοι, και αμεταθετοι σε όσα θέσπισαν οι τιμώμενοι θεοφόροι Άγιοι Πατερες και με θεία φώτιση διετυπωσαν.

Στην θεία λειτουργία επίσης παρέστη ο Πρόεδρος της Τοπική Κοινότητος Μαλετιάνων κ. Παντελεήμων Δήμος και οι πιστοί της ενορίας.

   

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων