18/03/2023 18/03/2023 Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου του χωρίου Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου της γενέτειρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος του ιερού ναού...
18 Μαρτίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2023 - 9:56

Οι Γ’ Χαιρετισμοί στη γενέτειρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Διαδώστε:
Οι Γ’ Χαιρετισμοί στη γενέτειρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου του χωρίου Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου της γενέτειρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος απευθύνοντας προς τους πιστούς της ενορίας με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του αναφέρθηκε στο πνευματικό στάδιο που διανύουμε αυτό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής διά της οποίας ανοίγεται ένας πνευματικός δρόμος μέσα από τις κατανυκτικές τελούμενες ακολουθίες καθ’ όλη την διάρκεια της αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής κατά την οποία προέχουσα θέση έχει και η ακολουθία των χαιρετισμών προς τιμήν της Θεομήτορος οι οποίοι αποτελούν ένα πνευματικό δημιούργημα και ποίημα όλης της παγκοσμίου λογοτεχνίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέλυσε θεολογικά τον όρο που αποδίδει ο υμνωδός προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας ήν ως Πλατυτέρα Νεφέλη η πάντοτε με πρότυπο την μητρική στοργή της επισκιάζει και καθοδηγεί τους πιστούς.

Φωτογραφίες Γεώργιος Οντάμπασης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων