10/04/2022 10/04/2022 Με την πρέπουσα κατάνυξη το εσπέρας της Ε” Κυριακής των Νηστειών 10 Απριλίου έλαβε χώρα ο τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό ιερούργησαν ο Πρωτοπρ Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος ενορίας Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου με τον Διάκονο...
10 Απριλίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 21:23

ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης

Διαδώστε:
ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης

Με την πρέπουσα κατάνυξη το εσπέρας της Ε” Κυριακής των Νηστειών 10 Απριλίου έλαβε χώρα ο τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό ιερούργησαν ο Πρωτοπρ Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος ενορίας Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου με τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε επίσης συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο ιερείς απο ώμορες ενορίες και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Πριν την απόλυση ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του στην σημασία του πλούσιου περιεχόμενου των ύμνων των κατανυκτικών εσπερινών που τελούνται καθ’ όλη την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην πνευματική ωφέλεια τους μέσα απο τους κατανυκτικούς ύμνους που έχει θεσπίσει η εκκλησία να αισθανθούμε την πνευματική φτώχεια και πτώση μας και να αναλάβουμε να διορθώσουμε και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας την πτώση και την αμαρτία μας και με προοπτική πλέον κατανενυγμένοι και διορθωμένοι να εισέλθουμε στην μεγάλη εβδομάδα των παθών.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε μέσα απο τους στίχους του αργού ιδιόμελου όπου αναφέρει την παραβολή του πλουσίου και του λαζάρου την οποία μελοποιεί ο υμνογράφος για να καταλήξει και να τονίσει την σκαιότητα του πλουσίου και το ταπεινό φρόνημα του Λαζάρου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς καθώς επίσης ευχαρίστησε και τα μέλη της χορωδίας του συλλόγου της σχολής βυζαντινής μουσικής της ιεράς μητροπόλεως που εδρεύει εις την Κάρυστο και τον Διευθυντή της Πρωτοπρ Σωτήριο Τσούγκα εφημέριο Αετού για την άψογη απόδοση των κατανυκτικών ύμνων εκ της ευγενούς και φιλόξενης παραχώρησης του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναου κ. Ευάγγελου Στάμου.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων