23/10/2018 23/10/2018 Τον Άγιο Ισαπόστολο Αβέρκιο Επίσκοπο Ιεραπόλεως, τον θαυματουργό, τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οινόης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ κόμισε και δώρισε στους κατοίκους της Οινόης τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αβερκίου, προς ευλογία και αγιασμό του χωριού και ζήτησε από τον Εφημέριο Αρχιμ. Νικηφόρο...
23 Οκτωβρίου, 2018 - 9:23

Τον Άγιο Αβέρκιο τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Τον Άγιο Αβέρκιο τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Τον Άγιο Ισαπόστολο Αβέρκιο Επίσκοπο Ιεραπόλεως, τον θαυματουργό, τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οινόης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ κόμισε και δώρισε στους κατοίκους της Οινόης τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αβερκίου, προς ευλογία και αγιασμό του χωριού και ζήτησε από τον Εφημέριο Αρχιμ. Νικηφόρο Καλλίνικο και τους πιστούς Ενορίτες να τιμούν τον θαυματουργό Άγιο της Εκκλησίας μας και να εορτάζουν τη μνήμη του.

Το πρωί της 22ας Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, των κατοίκων, αλλά και των παιδιών και των δασκάλων του σχολείου της Οινόης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών του Αγίου Αβερκίου, να χαρίζει σε όλους την υγεία και την πνευματική πρόοδο και ευημερία.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων