31/05/2022 31/05/2022 Μία συγκινητική εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Το απόγευμα της Κυριακής, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου. Εν συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς που τον πλαισίωσαν, τέλεσαν Επιμνημόσυνο...
31 Μαΐου, 2022 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 13:23

Εκδήλωση Μνήμης για την Άλωση της Πόλεως στην Καστοριά

Διαδώστε:
Εκδήλωση Μνήμης για την Άλωση της Πόλεως στην Καστοριά

Μία συγκινητική εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Το απόγευμα της Κυριακής, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου. Εν συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς που τον πλαισίωσαν, τέλεσαν Επιμνημόσυνο Δέηση, υπέρ των αοιδίμων προμάχων και υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων, του τελευταίου αυτοκράτορος Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών αυτού, ως και πάντων των τελειωθέντων αδελφών ημών κατά την αποφράδα ημέρα εκείνη.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ακολούθησαν θρηνhtiκα άσματα και τραγούδια από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας με την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη , κ.Γεωργίου Αποστολίδη. Τέλος στο προαύλιο του Ναού, μία ομάδα παιδιών παρουσίασαν χορευτικά και δόθηκαν κεράσματα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων