18/10/2021 18/10/2021 Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στην Τοπική Κοινότητα Μελά Καστοριάς πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, επί τη συμπληρώσει 117 ετών από την ημέρα που έπεσε μαχόμενος ο πρωτομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς. Έτσι, το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Σεβ....
18 Οκτωβρίου, 2021 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 13:58

Εξύμνησε τον αγώνα για την πατρίδα ο Γρεβενών Δαυίδ

Διαδώστε:
Εξύμνησε τον αγώνα για την πατρίδα ο Γρεβενών Δαυίδ

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στην Τοπική Κοινότητα Μελά Καστοριάς πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, επί τη συμπληρώσει 117 ετών από την ημέρα που έπεσε μαχόμενος ο πρωτομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και συμμετεχόντων Κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην παραβολή του Σπορέως και στον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, εξυμνώντας τον αγώνα του για την πατρίδα.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και οι τοπικές αρχές, φορείς της περιοχής, εκπρόσωποι μακεδονικών σωματείων και συλλόγων.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο όπου βρίσκεται η προτομή του Παύλου Μελά, ενώ εκφωνήθηκε ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, και η χορωδία του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής Θεσσαλονίκης απέδωσε τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα.

 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων