23/06/2022 23/06/2022 Την ημέρα της επετείου της αγιοκατάταξης του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Εβραΐδος Καστοριάς. Στον λόγο του αναφέρθηκε, εκτός από την αγία Αγριπίνη και τον άγιο Αρτέμιο της Βέρκολα, στα γεγονότα και στην σημασία της αγιοκατάταξης του νεοφανούς αγίου Καλλινίκου. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την Χριστοειδή αρετή της διακρίσεως...
23 Ιουνίου, 2022 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 16:43

Επέτειος αγιοκατάταξης αγίου Καλλινίκου Εδέσσης – Με την Αρμονία στην Ομόνοια

Διαδώστε:
Επέτειος αγιοκατάταξης αγίου Καλλινίκου Εδέσσης – Με την Αρμονία στην Ομόνοια

Την ημέρα της επετείου της αγιοκατάταξης του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Εβραΐδος Καστοριάς. Στον λόγο του αναφέρθηκε, εκτός από την αγία Αγριπίνη και τον άγιο Αρτέμιο της Βέρκολα, στα γεγονότα και στην σημασία της αγιοκατάταξης του νεοφανούς αγίου Καλλινίκου.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την Χριστοειδή αρετή της διακρίσεως που είχε ο Άγιος, χαρακτηρίζοντάς τον Διακριτικό, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις ημέρες μας.

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί, και στο τέλος της θείας Λειτουργίας διαβάσθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου.

Στην Ομόνοια

Την προηγούμενη ημέρα, το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος παρέστη στην εκδήλωση του Συλλόγου Αρμονία στην πλατεία Ομονοίας, ευλογώντας τα χορευτικά των παιδιών και των ενηλίκων.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τις δράσεις του και τους γονείς των παιδιών για την προσπάθειά τους να αναθρέψουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και με τις αρχές της παραδόσεώς μας.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε: «Είχαμε ένα συμβούλιο προηγουμένως και ένα μέλος του συμβουλίου μου είπε ότι βιάζεται να φύγει γιατί το παιδί της συμμετέχει σε μια εκδήλωση και πρέπει να πάει να το δεί.

Και εγώ της απάντησα ότι και τα δικά μου παιδιά έχουν μια εκδήλωση και πρέπει να πάω να τα δω. Εννοούσα εσάς, τα παιδιά της Αρμονίας, τα παιδιά της Ομόνοιας, που είναι η γειτονιά του Επισκοπείου. Όλα τα παιδιά της Μητροπόλεως είναι και δικά μου παιδιά».

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων