20/05/2019 20/05/2019 Την Κυριακή 19 Μαϊου 2019 τιμήθηκε ιδιαίτερα στους Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καστορίας  η μαύρη επέτειος από την Γενοκτονία των Ποντίων. Στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς ζουν πολλοί Πόντιοι αδελφοί μας, οι οποίοι κρατούν ζωντανή την παράδοση που έφεραν από τον τόπο τους αλλά και την μνήμη των αδικώ θανάτω τελειωθέντων προγόνων τους. Έτσι, κατ’...
20 Μαΐου, 2019 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2019 - 11:06

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 353.000 σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου στη Μητρ.Καστορίας

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τους 353.000 σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου στη Μητρ.Καστορίας

Την Κυριακή 19 Μαϊου 2019 τιμήθηκε ιδιαίτερα στους Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καστορίας  η μαύρη επέτειος από την Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς ζουν πολλοί Πόντιοι αδελφοί μας, οι οποίοι κρατούν ζωντανή την παράδοση που έφεραν από τον τόπο τους αλλά και την μνήμη των αδικώ θανάτω τελειωθέντων προγόνων τους. Έτσι, κατ’ έτος η μαύρη αυτή επέτειος από την Γενοκτονία των Ποντίων τιμάται σε πολλούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Καστορίας.

Επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων αποτελεί ο Μητροπολιτικός Ναός όπου και φέτος τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Ιερέων του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και συγκεκριμένα στη φράση του Κυρίου “θέλεις υγιής γενέσθαι”; Και διευκρίνισε ότι ο Κύριος έκανε αυτήν την ερώτηση με την προφανή απάντηση για να ζητήσει την συνεργασία και την πίστη του ανθρώπου στη σωτηρία του. Αυτό ακριβώς επιτελεί μέχρι και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία.

Στο τέλος, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους 353.000 σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου όπου με συγκίνηση ψάλθηκε το αιωνία η μνήμη για τα θύματα της Γενοκτονίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων