10/05/2022 10/05/2022 Την Δευτέρα 9 Μαίου ε.ε., εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καστοριάς. Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Ιερέων π. Λούππου Κουκουρίκου, π. Αναστασίου Σεμερτζίδη, π. Βασιλείου Ανδρονικίδη, π. Ιωάννη Γιαννόπουλου, π. Γεωργίου Τσιτσή και...
10 Μαΐου, 2022 - 9:46

Ευλογία ένα κομποσχοίνι στους οδηγούς ταξί της Καστοριάς

Διαδώστε:
Ευλογία ένα κομποσχοίνι στους οδηγούς ταξί της Καστοριάς

Την Δευτέρα 9 Μαίου ε.ε., εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καστοριάς.

Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Ιερέων π. Λούππου Κουκουρίκου, π. Αναστασίου Σεμερτζίδη, π. Βασιλείου Ανδρονικίδη, π. Ιωάννη Γιαννόπουλου, π. Γεωργίου Τσιτσή και των Ιεροδιακόνων π. Παύλου και π. Παντελεήμονος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για να αγιάσει τα επαγγελματικά οχήματα που είχαν φέρει έξω από τον Ιερό Ναό οι οδηγοί τους, κυρίως οι οδηγοί Ταξί, τους οποίους προσκάλεσε ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος για μια καλύτερη γνωριμία και προσέγγιση.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της θείας Λειτουργίας μίλησε για τον άγιο Χριστοφόρο και αναφέρθηκε και στο επάγγελμα του οδηγού, που μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποδοτικό και ευλογημένο, εάν ο οδηγός βλέπει τον επιβάτη ως αδελφό και εικόνα του Χριστού και εάν μάθει να προσεύχεται κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δώρισε σε κάθε οδηγό ένα χειροποίητο κομποσχοίνι, με την ευχή να χρησιμεύει για την προσευχή τους.

Μετά τον αγιασμό των οχημάτων, ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων, με μέριμνα των Εφημερίων του, παρέθεσε δεξίωση στους οδηγούς, κατά την οποία δόθηκε η δυνατότητα για περαιτέρω συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος μετέβη στο κτίριο όπου μετεγκαταστάθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ήτοι στο κτίριο του ιστορικού 2ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό.

Παρόντες ήσαν, εκτός βέβαια από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αναστάσιο Τζιλίνη, τους καθηγητές και τους μαθητές του Σχολείου, οι Βουλευτές Καστορίας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και κ. Ολυμπία Τεληγιορίδου, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Όλγα Βασιλειάδου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ιωάννης Πάτρας, οι οποίοι και έκαναν χαιρετισμό και έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την μετεγκατάσταση του Σχολείου στο δικό του κτίριο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων