28/10/2019 28/10/2019 Ένας σχετικά άγνωστος Άγιος, ο υπηρέτης του Αγίου Δημητρίου, ο Άγιος μάρτυς Λούππος, εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καστοριά. Το όνομα του Αγίου μάρτυρος φέρει ο Εφημέριος του ως άνω Ναού, ο Αρχιμανδρίτης Λούππος Κουκουρίκος και επί τη ευκαιρία αυτή, βρέθηκε εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ προκειμένου...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2019 - 21:00

Η εορτή του Αγίου Λούπου στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Λούπου στην Καστοριά

Ένας σχετικά άγνωστος Άγιος, ο υπηρέτης του Αγίου Δημητρίου, ο Άγιος μάρτυς Λούππος, εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καστοριά.

Το όνομα του Αγίου μάρτυρος φέρει ο Εφημέριος του ως άνω Ναού, ο Αρχιμανδρίτης Λούππος Κουκουρίκος και επί τη ευκαιρία αυτή, βρέθηκε εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ναού και οι Διάκονοι.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ποιμενάρχης, ο οποίος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ζ’ Λουκά, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης του θανάτου από τους Χριστιανούς κατά την θεολογία της Εκκλησίας μας. Δεν παρέλειψε τέλος, να επαινέσει τον π. Λούππο για το έργο και τη διακονία του, τόσο στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, όσο και στα Γραφεία και στην Μητρόπολη γενικότερα, ευχόμενος ο Άγιός του να σταθεί θερμότατος πρέσβης για αυτόν στο θρόνο του Θεού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων