17/09/2019 17/09/2019 Η πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο εκκλησιαστικό έτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με αρκετούς Ιερείς στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία προ της συνάξεως και μετά το σύντομο κέρασμα στην αίθουσα του Ναού, ξεκίνησε η Σύναξη. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαος Γιαννουσάς έθιξε ορισμένα διοικητικά...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:25

Ιερατική σύναξη μηνός Σεπτεμβρίου στην Καστοριά

Διαδώστε:
Ιερατική σύναξη μηνός Σεπτεμβρίου στην Καστοριά

Η πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο εκκλησιαστικό έτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με αρκετούς Ιερείς στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία προ της συνάξεως και μετά το σύντομο κέρασμα στην αίθουσα του Ναού, ξεκίνησε η Σύναξη.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαος Γιαννουσάς έθιξε ορισμένα διοικητικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Ιερείς και εν συνεχεία πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην εκτενή εγκύκλιο που δόθηκε με προτροπές προς τους Εφημερίους. Αμέσως μετά παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή.

Ομιλητής ήταν για τη φετινή πρώτη σύναξη ο κ. Στυλιανός Κεμεντζετζίδης, θεολόγος, συγγραφέας και εκδότης, ο οποίος με τον γλαφυρό αλλά κυρίως βιωματικό του λόγο, αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του ηγιασμένου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, επικεντρώνοντας την ομιλία του στις ευλογημένες κατά Θεόν αρετές του καθώς και σε θαυμαστά γεγονότα από την ζωή του.

Στο τέλος της συνάξεως, οι Ιερείς έλαβαν από τον κ. Κεμεντζετζίδη ένα δώρο ως ενθύμιο της επισκέψεώς του, μία τσάντα με βιβλία των εκδόσεών του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων