06/05/2019 06/05/2019 Την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου 2019 τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας , στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς, εκεί οπού ασκήθηκε για 48 ολόκληρα χρόνια η ασκήτρια Οσία Σοφία. Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Καστορίας...
06 Μαΐου, 2019 - 10:27

Μητρ.Δράμας: “H Οσία Σοφία της Κλεισούρας μας δίδαξε υπομονή και ταπείνωση”

Διαδώστε:
Μητρ.Δράμας: “H Οσία Σοφία της Κλεισούρας μας δίδαξε υπομονή και ταπείνωση”

Την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου 2019 τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας , στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς, εκεί οπού ασκήθηκε για 48 ολόκληρα χρόνια η ασκήτρια Οσία Σοφία.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Πλήθος Ιερέων της τοπικής Εκκλησίας αλλά και από άλλες περιοχές συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στον Μοναστήρι της Παναγίας για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Οσίας ζητώντας να μεσιτεύσει με τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Καστορίας με τον μεστό και συγκινητικό του λόγο, μίλησε για την Οσία Σοφία, που δόξασε το όνομα του Θεού και τίμησε αυτόν τον τόπο, που έγινε η θερμότατη πρέσβειρα στον θρόνο του Θεού για όλους εμάς, ενώ ευχαρίστησε και τους δύο Ιεράρχες, γιατί με την παρουσία τους λαμπρύνουν την πανήγυρη της Οσίας.

Στην συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «η Οσία Σοφία της Κλεισούρας μας δίδαξε υπομονή, η υπομονή μαζί με την ταπείνωση είναι το κλειδί που ανοίγει τους κρουνούς της θείας χάριτος για να καθαρίσει τον άνθρωπο από τα πάθη του τα αμαρτωλά. Ας έχουμε συμπλήρωσε, ως καθ οδηγούς τους Αγίους της εκκλησίας μας, ας ακολουθήσουμε τα ίχνη τους χωρίς δυσπιστία, αλλά με δύναμη ψυχής, διότι ο δρόμος των Αγίων οδηγεί στην Ανάσταση της αιώνιας βασιλείας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων