16/11/2019 16/11/2019 Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στην Καστοριά θα εορταστεί η μνήμη πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Οι φετινές εόρτιες εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη χροιά μιας και στη χορεία των Αγίων προστέθηκαν 7 Νεομάρτυρες που αγιοκατατάχθηκαν πρόσφατα από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησαν οι εορτασμοί με την προεόρτια...
16 Νοεμβρίου, 2019 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2019 - 13:58

Προεόρτια για τους εν Καστορία τιμωμένους Αγίους

Διαδώστε:
Προεόρτια για τους εν Καστορία τιμωμένους Αγίους

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στην Καστοριά θα εορταστεί η μνήμη πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Οι φετινές εόρτιες εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη χροιά μιας και στη χορεία των Αγίων προστέθηκαν 7 Νεομάρτυρες που αγιοκατατάχθηκαν πρόσφατα από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησαν οι εορτασμοί με την προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν και πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως. Η Αγρυπνία ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα με την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και ολοκληρώθηκε περίπου στις 12.30, αφού προηγήθηκε ο Εσπερινός, η Λιτή, η Αρτοκλασία, ο Όρθρος και βέβαια η Θεία Λειτουργία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας τέθηκαν προς προσκύνηση τεμάχια Ιερών Λειψάνων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων