14/08/2020 14/08/2020 Τελέστηκε εχθές, Πέμπτη 13 Αυγούστου, το βράδυ, Προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Προεξάρχων της Αγρυπνίας ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργοί Ιερείς της Μητροπόλεως και οι Διάκονοι. Οι πιστοί βρέθηκαν από νωρίς τον ναό, προσευχητικά και με συνέπεια στην τήρηση των μέτρων...
14 Αυγούστου, 2020 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 17:19

Προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Κοιμήσεως

Διαδώστε:
Προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Κοιμήσεως

Τελέστηκε εχθές, Πέμπτη 13 Αυγούστου, το βράδυ, Προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Προεξάρχων της Αγρυπνίας ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργοί Ιερείς της Μητροπόλεως και οι Διάκονοι. Οι πιστοί βρέθηκαν από νωρίς τον ναό, προσευχητικά και με συνέπεια στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Οι δε χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν κατανυκτικώ τω τρόπω τα προεόρτια άσματα στην Παναγία.

 

 

Η Ακολουθία τελέσθηκε με τον Εσπερινό, τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, τον Όρθρο, τα Εγκώμια, και βέβαια την Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας η πλειοψηφία του εκκλησιάσματος μετέλαβε των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων