10/08/2020 10/08/2020 Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κλεισούρας για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως, μετά την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Από νωρίς βρέθηκε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του, προκειμένου να προστεί του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας....
10 Αυγούστου, 2020 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 14:47

Πρώτος εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Διαδώστε:
Πρώτος εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κλεισούρας για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως, μετά την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Από νωρίς βρέθηκε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του, προκειμένου να προστεί του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Στον κατάλληλα ευπρεπισμένο για την περίσταση ναό τον ανέμενε ο Εφημέριος π. Βασίλειος καθώς και ο συνταξιούχος Ιερέας του χωριού, π. Νικόλαος.

Οι άρχοντες του τόπου, αλλά και οι πιστοί Κλεισουριείς βρέθηκαν εντός και εκτός του ναού – λόγω των μέτρων προστασίας – για να τιμήσουν τον συντοπίτη τους νεομάρτυρα και να παραβρεθούν στο μοναδικό αυτό γεγονός.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως, αναφερόμενος στην αποστολική φράση: «θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστίν Ιησούς Χριστός», ενώ σημείωσε ιδιαίτερα την τιμή των κατοίκων στο πρόσωπο του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου, ο οποίος θεμελίωσε την ζωή του επάνω στην πέτρα του Χριστού. Ευχήθηκε δε του χρόνου, οι συνθήκες να επιτρέψουν να εορταστεί η μνήμη του Αγίου πιο λαμπρά και πιο πανηγυρικά.

Μετά την Θεία Κοινωνία, ανεγνώσθη η πράξη αγιοκατατάξεως υπό του Σεβασμιωτάτου, ψάλθηκε το απολυτικίο του Αγίου και η φήμη του Πατριάρχου, ενώ έγινε και η ευλόγηση των κολλύβων.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων