14/11/2019 14/11/2019 Πριν λίγες ημέρες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στην αγιοκατάταξη 7 Νεομαρτύρων της Καστοριάς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Άγιος Μάρκος ο Κλεισουριεύς, ο οποίος μαρτύρησε στο Άργος Ορεστικό. Έτσι, στις 12 Νοεμβρίου 2019, έγινε ο πρώτος επίσημος εορτασμός του νέου Αγίου στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 13:59

Πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Διαδώστε:
Πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Πριν λίγες ημέρες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στην αγιοκατάταξη 7 Νεομαρτύρων της Καστοριάς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Άγιος Μάρκος ο Κλεισουριεύς, ο οποίος μαρτύρησε στο Άργος Ορεστικό.

Έτσι, στις 12 Νοεμβρίου 2019, έγινε ο πρώτος επίσημος εορτασμός του νέου Αγίου στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών.

Τέθηκε ακόμη σε προσκύνηση η πρώτη εικόνα του Αγίου, μικρό αντίγραφο της οποίας πήραν όλοι οι πιστοί στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως, αναφερόμενος στον ξεχασμένο Νεομάρτυρα ο οποίος προσφάτως αγιοκατατάχθηκε, στον άγνωστο σε πολλούς βίο του, καθώς και στη σημασία της θυσίας των Νεομαρτύρων για την πίστη και την πατρίδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων