25/01/2019 25/01/2019 Την  Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019  πραγματοποιήθηκε Κληρικολαϊκή σύναξη στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» στην Κέρκυρα. Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε  την Βασιλόπιτα και παρουσίασε τον  Οικονομικό και Διαχειριστικό Απολογισμό, τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και των Ιδρυμάτων της, όσο και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου...
25 Ιανουαρίου, 2019 - 17:15

“Η Εκκλησία με όλο το έργο Της αντιστέκεται, καθότι Εκείνη είναι η στοργική μάνα που αγκαλιάζει όλα τα τέκνα Της”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία με όλο το έργο Της αντιστέκεται, καθότι Εκείνη είναι η στοργική μάνα που αγκαλιάζει όλα τα τέκνα Της”

Την  Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019  πραγματοποιήθηκε Κληρικολαϊκή σύναξη στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» στην Κέρκυρα. Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε  την Βασιλόπιτα και παρουσίασε τον  Οικονομικό και Διαχειριστικό Απολογισμό, τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και των Ιδρυμάτων της, όσο και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, λόγω της κρίσεως που βιώνουμε, οι άνθρωποι βοηθούν την Ιερά Μητρόπολη, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την φιλανθρωπία, αλλά και την Ιεραποστολή της τοπικής Εκκλησίας. Οι άνθρωποι τώρα της Ιεράς Μητροπόλεως τόσο οι κληρικοί, όσο και οι λαϊκοί καλούνται να δίδουν καθημερινά μαρτυρία Χριστού, στην Κερκυραϊκή κοινωνία και δια των λόγων και δια των έργων. Η μαρτυρία γίνεται επίκαιρη, επειδή αμφισβητείται η ταυτότητα της πατρίδας μας, με την κυοφορούμενη συνταγματική αναθεώρηση, κατά την οποία απαλείφεται η αναφορά στην Αγία Τριάδα στην προμετωπίδα του συντάγματος, την μετατροπή του κράτους σε ουδετερόθρησκο, την κατάργηση της εορτής των Τριών Ιεραρχών με την μετατροπή της σε αργία και με την κρίση της σύγχρονης οικογένειας. Η Εκκλησία με όλο το έργο Της αντιστέκεται, καθότι Εκείνη είναι η στοργική μάνα που αγκαλιάζει όλα τα τέκνα Της. Η φιλανθρωπία αποτελεί αφορμή για κινητοποίηση του λαϊκού στοιχείου, που  ξεκινά από την Λειτουργική ζωή. Αγκαλιάζει ολόκληρο τον άνθρωπο και όχι μόνο την υλική του πλευρά. Φιλανθρωπία είναι η συγχώρεση, είναι η προσευχή, είναι η διακονία του λόγου, το ραδιόφωνο, οι εκδόσεις, οι κατασκηνώσεις, η κατήχηση, κοντολογίς κάθε έργο σπουδής και παιδείας.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Κερκύρας παρουσίασε το υπόμνημα του απολογισμού για το έτος 2018, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία, για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο διατέθηκαν  περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποτελούν κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας στο λαό του Θεού.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους κληρικούς και τους λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως να ευγνωμονούν και να δοξολογούν καθημερινά τον Τριαδικό Θεό για τις πλούσιες δωρεές Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων