29/10/2018 29/10/2018 Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την ανάσταση της κόρης του αρχισυνάγωγου Ιάειρου και την θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός, τονίζοντας...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 0:32

Μητρ.Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Παναγία σώζει το Έθνος μας διαχρονικά”

Διαδώστε:
Μητρ.Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Παναγία σώζει το Έθνος μας διαχρονικά”

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Η Παναγία σώζει το Έθνος μας διαχρονικά

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την ανάσταση της κόρης του αρχισυνάγωγου Ιάειρου και την θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός, τονίζοντας τρία σημεία.

Η Παναγία σώζει το Έθνος μας διαχρονικά

Πρώτον, ο Ιάειρος αν και είχε πολύ μεγάλο αξίωμα, μπροστά στην απόγνωσή του σπεύδει στον Χριστό. Έτσι και από εμάς ο Θεός περιμένει να σπεύσουμε σε Εκείνον και να καταθέσουμε τον πόνο μας ενώπιον Του, έχοντας  απόλυτη εμπιστοσύνη σε Αυτόν.

Δεύτερον, όταν ο Κύριος διαβεβαίωσε τον πατέρα ότι η κόρη του κοιμάται, οι άνθρωποι τριγύρω άρχισαν να Τον περιγελούν και να τον ειρωνεύονται. Και σήμερα δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι, που όχι μόνον έχουν απορρίψει από την ζωή τους τον Χριστό, αλλά ειρωνεύονται και κοροϊδεύουν τους πιστούς ανθρώπους και ολάκερη την Εκκλησία μας.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ή όχι. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να διακωμωδεί και να περιφρονεί την πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων που αποτελούν τα ζωντανά μέλη του μυστικού Σώματος του Κυρίου και έχουν μεγαλώσει με τα νάματα της Ορθοδοξίας.

Είτε αρέσει αυτό σε μερικούς, είτε όχι,  ο Έλληνας έχει ζυμωθεί εδώ και πάρα πολλούς αιώνες με την Εκκλησία του.  Και κατά τρίτον, ο Χριστός χαρίζει στην κόρη του Ιάειρου την ζωή, μέσω της αναστάσεως. Την πνευματική ανόρθωση την έχει χαρίσει αναρίθμητες φορές ο Χριστός στο γένος των Ελλήνων.

Η Παναγία μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός σώζει διαχρονικά το Έθνος μας, από κάθε εχθρική επιβουλή. Το ίδιο έκανε και το 1940, όπου αν και αριθμητικά πολύ μικρότερος ο στρατός μας κατενίκησε τον Ιταλικό φασισμό.

Η πίστη στον Χριστό και την Υπεραγία  Θεοτόκο δίδει και σήμερα δύναμη στο Έθνος μας που απειλείται για μια ακόμα φορά από τον εξ’ανατολών γείτονα, που γίνεται καθημερινά ολοένα και προκλητικότερος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να επιστρέψουν εν μετανοία στον Κύριο, καθότι ουδείς άλλος μπορεί να σώσει τη χώρα μας, πλην του Παντοκράτορος Θεού, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε την Δοξολογία επί τη εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου.

Η Παναγία σώζει το Έθνος μας διαχρονικά

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων