13/07/2020 13/07/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου στην Κέρκυρα λειτούργησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα πανηγύριζε σήμερα αφού, αυτή την ημέρα στην Κέρκυρα, εορτάζεται ένα από τα πρώτα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος, από τότε που ήρθε το σεπτό σκήνωμά...
13 Ιουλίου, 2020 - 22:26

“Δεν ελπίζουμε σε συμμάχους αλλά στον Θεό για την Αγία Σοφία”

Διαδώστε:
“Δεν ελπίζουμε σε συμμάχους αλλά στον Θεό για την Αγία Σοφία”

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου στην Κέρκυρα λειτούργησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα πανηγύριζε σήμερα αφού, αυτή την ημέρα στην Κέρκυρα, εορτάζεται ένα από τα πρώτα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος, από τότε που ήρθε το σεπτό σκήνωμά του στο νησί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η ανάβλεψη του τυφλού εμπόρου Θεοδώρου.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, απευθυνόμενος στους πιστούς, παρουσία και του βουλευτή Κερκύρας κ. Στέφανου Γκίκα και της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου, τόνισε ότι τον 16ο αιώνα που έγινε το θαύμα συνέβη κι άλλο ένα, με την ομμάτωση ενός τυφλού νέου από την Παναγία στην Κασσιώπη. Τα δύο αυτά θαύματα αποτέλεσαν υπέρβαση των φυσικών νόμων. Ήταν καρπός βαθιάς πίστης των ανθρώπων, η οποία στηρίζεται στην χάρη του Αγίου Πνεύματος και είναι αλληλένδετη μ’ αυτήν.

Οι άνθρωποι καλούμαστε να πορευόμαστε ως τέκνα φωτός, δηλαδή ως τέκνα του Χριστού που είναι το φως, όπως έκαναν οι άγιοι. Έτσι γεννιέται το θαύμα. Ο φωτεινός κατά Θεόν άνθρωπος εισακούεται στην προσευχή του και μπορεί να ζήσει το υπέρ την φύσιν.

Σήμερα ζούμε μακριά από τον Θεό και πορευόμαστε ως άσοφοι και όχι ως σοφοί. Και γι’ αυτό ο Θεός επιτρέπει να υφιστάμεθα δοκιμασίες, όπως αυτή που ζούμε με την μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, του ναού που είναι αφιερωμένος στην Σοφία του Θεού, δηλαδή στον Χριστό, τον Υιό και Λόγο κατά την παράδοση της Παλαιάς Διαθήκης. Απομακρυνθήκαμε από τον Χριστό και δοκιμαζόμαστε. Ελπίσαμε και ελπίζουμε σε ανθρώπινες συμμαχίες, στους ισχυρούς της γης και διαπιστώνουμε ότι μένουμε μόνοι μας. Τα συμφέροντα κανονίζουν τις τύχες των λαών. Αυτό το βλέπουμε διότι σήμερα, παρά τις διαμαρτυρίες μας, παρά το δίκιο μας, οι ισχυροί δεν κάνουν κάποια κίνηση για να αποτρέψουν τέτοιες επονείδιστες ενέργειες, που μαρτυρούν ασέβεια προς την παράδοση των χριστιανών, αλλά και όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Χρειάζεται προσευχή και υπομονή, όπως και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού. Να διορθώσουμε εν μετανοία τη ζωή μας και να αποκτήσουμε την σοφία του Θεού στις καρδιές μας. Ας μην περιμένουμε από τους άρχοντες, τους υιούς των ανθρώπων δικαίωση, μολονότι πρέπει να παλέψουμε. Οι όποιες κινήσεις και όποιες αντιδράσεις όμως χρειάζεται να ξεκινούν από την επιστροφή στον Θεό. Και Εκείνος ξέρει και θα δώσει το «πάλι με χρόνια και καιρούς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων