26/03/2022 26/03/2022 Στον Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας στο ποτάμι της Λευκίμμης Κέρκυρας προέστει της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου Ο Σεβασμιώτατος Βρεσθένης ομιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα της εορταζούσης ενορίας, τόνισε ότι το πρόσωπο της Παναγίας, μας χάρισε στην ανθρωπότητα την χαρά την πάντα νούν υπερέχουσαν, με...
26 Μαρτίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 18:26

H εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Νότια Κέρκυρα

Διαδώστε:
H εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Νότια Κέρκυρα

Στον Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας στο ποτάμι της Λευκίμμης Κέρκυρας προέστει της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου

Ο Σεβασμιώτατος Βρεσθένης ομιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα της εορταζούσης ενορίας, τόνισε ότι το πρόσωπο της Παναγίας, μας χάρισε στην ανθρωπότητα την χαρά την πάντα νούν υπερέχουσαν, με την σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού και δεήθηκε στην Παναγίας μας για την κατάπαυση του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης στον σύμπαντα κόσμο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την Δοξολογία επί τη εθνική επετείω με την συμμετοχήν των ιερέων της Λευκίμμης , των τοπικών αρχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Λευκίμμης, την επιμνημόσυνη δέηση την κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Το εσπέρας της εορτής προέστει στον πανηγυρικό εσπερινό και ανέγνωσε την Γ΄ στάση των χαιρετισμών στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος Κερκύρας, όπου και ομίλησε επικαίρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων