06/06/2019 06/06/2019 Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο ομώνυμο προάστιο της Κέρκυρας. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέφερε ότι με την Ανάληψή Του στους ουρανούς ο Ιησούς Χριστός τοποθέτησε τον άνθρωπο στον θρόνο του Θεού. Πλέον ο...
06 Ιουνίου, 2019 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2019 - 21:31

Η εορτή της Αναλήψεως στην Ι.Μ. Κερκύρας

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως στην Ι.Μ. Κερκύρας

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο ομώνυμο προάστιο της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέφερε ότι με την Ανάληψή Του στους ουρανούς ο Ιησούς Χριστός τοποθέτησε τον άνθρωπο στον θρόνο του Θεού. Πλέον ο άνθρωπος παρεδρεύει στα δεξιά του Θεού Πατρός. Αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για το ανθρώπινο γένος, που με την παρακοή του γεύτηκε την φθορά, τον πόνο και τον θάνατο, τόσο τον σωματικό, όσο και τον πνευματικό. Με τον τρόπο αυτό ενώνεται ο ουρανός με την γη. Όπως αναλήφθηκε εν Δόξη, έτσι ακριβώς θα επιστρέψει στην γη, κατά την Δευτέρα και φοβερά Παρουσία Του.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι Μαθητές ζήτησαν από τον Χριστό πριν Εκείνος αναληφθεί στους ουρανούς, να μην τους εγκαταλήψει, να μην τους αφήσει ορφανούς, αλλά να μείνει μαζί τους. Ο Κύριος με το αψευδές στόμα Του διαβεβαίωσε τους Μαθητές ότι θα βρίσκεται κοντά τους, “πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος”, στέλνοντάς τους τον Παράκλητο, το Πανάγιο Πνεύμα. Η μεγαλύτερη βεβαιότητα είναι η παρουσία του Κυρίου και του Παρακλήτου στον κόσμο. Βιώνουμε καθημερινά όλοι μας με τον πλέον τραγικό τρόπο τις “βεβαιότητες” των ανθρώπων εκείνων που εμφορούνται από το εκκοσμικευμένο πνεύμα και έχουν ως αποτέλεσμα την προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητος .

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος στάθηκε σε τρία χαρακτηριστικά της Αναλήψεως του Κυρίου. Το πρώτο είναι ότι ο Χριστός παραλαμβάνεται στους ουρανούς με το ανθρώπινο Σώμα Του. Δεύτερον, το Σώμα του Κυρίου φέρει για πάντα τα στίγματα της Σταυρικής Του θυσίας, που αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις της εκ νεκρών Αναστάσεώς Του, ιδίως στους απίστους. Τα στίγματα αυτά επιπλέον δίνουν δύναμη στον πιστό που αγωνίζεται κατά του πειρασμού και της αμαρτίας. Και τρίτον, ο Κύριος κατά την ένδοξη Ανάληψή Του φοράει ιμάτιο ερυθρό, που συμβολίζει το πανακήρατο Αίμα Του, που έχυσε στον Γολγοθά, δια την ημών σωτηρία.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος αφού ευχήθηκε ο Αναληφθείς Χριστός να ενισχύει, να σκεπάζει και να φωτίζει όλους του Χριστιανούς, υπογράμμισε την ανάγκη να βρισκόμαστε πάντοτε σε πνευματική εγρήγορση, καθότι ο πιστός έχει την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Κύριο, ότι Εκείνος βρίσκεται στο πλευρό του πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων