04/05/2024 04/05/2024 Με τον ξεχωριστό τρόπο που η Κέρκυρα τιμά την ημέρα έγιναν οι ακολουθίες του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί. Σε όλες τις ενορίες έγινε νωρίς το πρωί ο εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα σε ανάμνηση του θαύματος, διά του οποίου έσωσε...
04 Μαΐου, 2024 - 15:34

Η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Με τον ξεχωριστό τρόπο που η Κέρκυρα τιμά την ημέρα έγιναν οι ακολουθίες του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί. Σε όλες τις ενορίες έγινε νωρίς το πρωί ο εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα σε ανάμνηση του θαύματος, διά του οποίου έσωσε το νησί από την σιτοδεία το 1553.

Σ’ αυτή τη λιτανεία γίνεται και η περιφορά του επιταφίου του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, κατά παλαιά παράδοση, ενώ ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δεν ευλογεί διά σταυρού, καθώς του επιταφίου προηγείται ο Άγιος Σπυρίδων. Είναι εντυπωσιακά τα πένθιμα εμβατήρια που αποδίδουν οι τρεις φιλαρμονικές της πόλης, «Παλιά», «Μάντζαρος» και «Καποδίστριας», ενώ πλήθη προσκυνητών συμμετείχαν διά της προσευχής και της σιωπηλής παρακολούθησης στη λιτανεία.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος τέλεσε τη λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, με κατάνυξη και προσευχητική διάθεση, κατά το παράγγελμα του αντί για χερουβικού ψαλλομένου ύμνου «Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία».

Το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος μέχρι και την τρίτη ημέρα του Πάσχα μένει όρθιο στη θύρα στο Ιερό Προσκύνημα ημέρα και νύκτα, προς προσκύνηση των πιστών και προς μαρτυρία της ανάστασης του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων