21/07/2021 21/07/2021 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε την Τρίτη 20 Ιουλίου, με την ευκαιρία της εορτής του Προφήτου Ηλίου, στη βόρεια Κέρκυρα στο χωριό της Περίθειας. Στο κήρυγμα του στους πιστούς ανέλυσε την ζωή του προφήτου Ηλία μέσα από τις θεοπτείες τις οποίες έλαβε από τον Θεό και τον ζήλο που επέδειξε στη διακονία του...
21 Ιουλίου, 2021 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 9:55

Κερκύρας: “Έχουμε αλλοτριωθεί από το θέλημά Του”

Διαδώστε:
Κερκύρας: “Έχουμε αλλοτριωθεί από το θέλημά Του”

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε την Τρίτη 20 Ιουλίου, με την ευκαιρία της εορτής του Προφήτου Ηλίου, στη βόρεια Κέρκυρα στο χωριό της Περίθειας.

Στο κήρυγμα του στους πιστούς ανέλυσε την ζωή του προφήτου Ηλία μέσα από τις θεοπτείες τις οποίες έλαβε από τον Θεό και τον ζήλο που επέδειξε στη διακονία του αποκεκαλυμμένου αληθινού Θεού στον λαό του Ισραήλ. Ο λαός του Ισραήλ είχε παρασυρθεί από την ειδωλολατρεία και εγκατέλειψε τον αληθινό Θεό. Αλλά, αυτή η αποστασία δεν ήταν μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για την κορυφή της πυραμίδος του ισραηλιτικού λαού, δηλαδή και οι βασιλείς Αχαάβ και Ιεζάβελ, η οποία μάλιστα μετά την εξολόθρευση των ψευδοπροφητών του Βάαλ από τον ίδιο τον λαό του Ισραήλ, καταδίωξε τον προφήτη Ηλία προκειμένου να τον εξολοθρεύσει , όπως άλλωστε είχαν σκοτώσει όλους τους άλλους απεσταλμένους του Θεού. Για αυτό και ο Ηλίας δηλώνει ότι έμεινε μόνος, μονότατος, για να αντιπαλεύσει την ειδωλολατρεία, που μάστιζε τον λαό του Θεού.

Ο Σεβασμιότατος συνέχισε, η εποχή μας είναι σχεδόν παράλληλη εποχή, με την εποχή του Προφήτη Ηλία. Και σήμερα εμείς οι άνθρωποι, παρά την αποκάλυψη και σάρκωση Του και τις πολλαπλές ευεργεσίες Του, έχουμε αλλοτριωθεί από το θέλημα Του και από την παρουσία του ίδιου του Θεού. Όλοι μας παρασυρθήκαμε στη σύγχρονη ειδωλολατρεία, φτιάχνοντας είδωλο το εγώ μας και λατρεύοντας τον εαυτό μας και όλες τις κινήσεις τις αμαρτωλές, τις οποίες αποζητά το αμαρτωλό φρόνημα μας. Και δεν είναι μόνο ο λαός, αλλά και η κορυφή της πυραμίδας, η κάθε λογής εξουσία, οι οποίοι βλέπουν από ένα διαφορετικό πρίσμα την ευσέβεια του λαού μας και την Χάριν της Εκκλησίας μας, παρεμβαίνοντας με ανθρώπινους και κοσμικούς νόμους στη ζωή του ανθρώπου, αδιαφορώντας για τον νόμο και την παρουσία του Θεού.

Ο Προφήτης Ηλίας ας είναι για μας τους ανθρώπους της εκκλησίας, το ζωντανό παράδειγμα προκειμένου να μην υποκύψουμε στον φόβο και στη απειλή της σύγχρονης Ιεζάβελ, αλλά τη ζωή μας να την αναθέσουμε στα χέρια του Θεού. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και συμπανηγυριστές του χωριού της Περίθειας, αλλά και των επισκεπτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων