22/06/2023 22/06/2023 Στην αυλή του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023 η καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ. Κατ’ αυτήν, τα νήπια και τα παιδιά 2,5 έως 4,5 ετών που συμμετέχουν στα προγράμματα του σταθμού ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη γειτονιά του παππού...
22 Ιουνίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 8:58

Κερκύρας Νεκτάριος: “Είναι ωραίο που με κάνατε κι εμένα παιδί”

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: “Είναι ωραίο που με κάνατε κι εμένα παιδί”

Στην αυλή του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023 η καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ.

Κατ’ αυτήν, τα νήπια και τα παιδιά 2,5 έως 4,5 ετών που συμμετέχουν στα προγράμματα του σταθμού ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη γειτονιά του παππού και της γιαγιάς, με ρετρό τραγούδια, καντάδες και μουσικοκινητικό πρόγραμμα που έφερε όλους, κυρίως τους μεγαλύτερους, στη συγκίνηση της ανάμνησης της παιδικής τους ηλικίας. Οι γονείς που κατέκλυσαν τον χώρο θυμήθηκαν τα αλφαβητάρια και τις ποδιές, τα παιδικά παιχνίδια με τους ντενεκέδες, τα παιδικά τραγούδια που τόσο έχουν λείψει από τους καιρούς μας και τα παιχνίδια της γειτονιάς και της κοινότητας που δεν ήταν στηριγμένα στην εικόνα και στην οθόνη, αλλά στην φυσική συμμετοχή των παιδιών. Όμορφη στιγμή ήταν όταν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα και ήταν κι αυτοί στην αυλοί, τραγούδησαν μία παραδοσιακή καντάδα, μετέχοντας στο πανηγύρι των παιδιών.

“Είναι ωραίο που με κάνατε κι εμένα παιδί”

Χαρούμενος και συγκινημένος μαζί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος παρακολούθησε τη γιορτή με τους στενούς του συνεργάτες, επαίνεσε την διευθύντρια κ. Βασιλική Όμπαλη και τις παιδαγωγούς του σταθμού, ενώ προσφωνώντας τους γονείς τόνισε πως η Εκκλησία διατηρεί ζωντανή τη μνήμη της παράδοσης, την χαρά του ανθρώπινου προσώπου, καθώς εφαρμόζει τον λόγο του Χριστού να γινόμαστε όπως τα παιδιά, στην καθαρότητα της καρδιάς, στην αγάπη και την επικοινωνία. Τόνισε ακόμα πως παρότι η Εκκλησία συκοφαντείται, εντούτοις η ίδια θα συνεχίσει να παρέχει στην νέα γενιά ακέραιο τον λόγο και το βίωμα του Ευαγγελίου. Ο ίδιος εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι ως πνευματικός πατέρας βλέπει τα έκγονά του να προχωρούνε και να σπείρεται καρπός πολύς μέσα από το νεανικό έργο της Εκκλησίας, πτυχή του οποίου είναι και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. “Είναι ωραίο που με κάνατε κι εμένα παιδί”, είπε προς τα παιδιά ο κ. Νεκτάριος και έδωσε σε αυτά μικρές ευλογίες.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα συνεχίσει την λειτουργία του όλο το καλοκαίρι, με παιδαγωγία και αγάπη για τα παιδιά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της τοπικής Εκκλησίας στην περιοχή ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων