11/12/2020 11/12/2020 Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η πανήγυρις της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Μέσα σε κλίμα χαρμολύπης, καθώς το πρωί οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα και οι σημαίες των ναών κατέβηκαν μεσίστιες ως σημείο ειρηνικής διαμαρτυρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την ακολουθία των βγασμάτων του Αγίου και της τοποθέτησής...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 17:46

«Να γιορτάζουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα όπως του ταιριάζει»

Διαδώστε:
«Να γιορτάζουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα όπως του ταιριάζει»

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η πανήγυρις της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Μέσα σε κλίμα χαρμολύπης, καθώς το πρωί οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα και οι σημαίες των ναών κατέβηκαν μεσίστιες ως σημείο ειρηνικής διαμαρτυρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την ακολουθία των βγασμάτων του Αγίου και της τοποθέτησής του στην θύρα, σύμφωνα με την κερκυραϊκή παράδοση.

Παρακολουθήστε την Παράκληση και τα Βγάσματα του Αγίου:

Στο τέλος της μικρής αυτής ακολουθίας, ευχήθηκε «να μην ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση και ο άγιος την επόμενη χρονιά να αξιώσει όλους να τον γιορτάζουμε όπως του ταιριάζει». Οι ακολουθίες μεταδίδονται απ’ ευθείας από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στην ιστοσελίδα imcorfu.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων