15/01/2023 15/01/2023 Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Θεοδώρας, στην πόλη της Κέρκυρας, όπου είναι το σημείο συνάντησης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο υπεύθυνος της Νεότητας, πρωτ. π. Γεώργιος Μπογδάνος ετοίμασε κατά την παράδοση την Αγιοβασιλόπιτα, προς τιμήν των φοιτητών. Περί τους πεντήκοντα φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στην Κέρκυρα, από διάφορες επαρχίες της...
15 Ιανουαρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 11:01

Κερκύρας Νεκτάριος προς φοιτητές: «Εξαγοράζετε τον πολύτιμο χρόνο της ζωής»

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος προς φοιτητές: «Εξαγοράζετε τον πολύτιμο χρόνο της ζωής»

Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Θεοδώρας, στην πόλη της Κέρκυρας, όπου είναι το σημείο συνάντησης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο υπεύθυνος της Νεότητας, πρωτ. π. Γεώργιος Μπογδάνος ετοίμασε κατά την παράδοση την Αγιοβασιλόπιτα, προς τιμήν των φοιτητών.

Περί τους πεντήκοντα φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στην Κέρκυρα, από διάφορες επαρχίες της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου «ως έλαφαι διψώσαι, οδηγούνται επι τα πηγάς των πνευματικών υδάτων της ορθοδόξου πίστεως».

Στο καταφύγιο του ιερού μητροπολιτικού ναού, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού, οι φοιτητές αναζητούν την ακαινοτόμιτη και γνήσια αλήθεια της πίστεως, προκειμένου παράλληλα με τις σπουδές τους να διαμορφώσουν την πνευματική τους ζωή, όχι όπως επιτάσσει ο κόσμος αλλά όπως επιτάσσει το πνεύμα της αγάπης του θεού σ’ εμάς τους ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, παρευρέθηκε στην σύναξη, ευλόγησε την βασιλόπιτα, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει απλά και ανθρώπινα με τους φοιτητές, στους οποίους μέσα στην επαγγελία και την παροχή ιδεών και απόψεων της άνηκμης εποχής, υπογράμμισε και παρουσίασε την αλήθεια του θεού «καθώς εστί», έναντι των ψευδών αληθειών της εποχής μας.

Ιδιαίτερα ομίλησε περί της ποιότητος του χρόνου της ζωής μας. Για την οριοθέτηση η οποία σημαδεύει σταθμούς στην ζωή μας, και εάν αυτοί οι σταθμοί είναι χρωματισμένοι από την παρουσία του θεού ανάλογα με την επιλογή του καθενός, τότε παραμένουν ανεξίτηλα τα χρώματα των αποφάσεων μας.

Εάν όμως η επιπολαιότητα και η προχειρότητα σημαδέψει αυτούς τους χρονικούς σταθμούς της ζωής μας, τότε αυτός ο χρόνος από την πολυτιμότητα με την οποίαν χαρακτηρίζεται ως δώρο του θεού, μετατρέπεται σε καταστροφικός.

Ένα δεύτερο σημείο είναι η απόφαση της οικοδομής του εσωτερικού εαυτού μας, εάν δηλαδή αποφασίσουμε την θεμελίωση επάνω σε σταθερό θεμέλιο, τότε η πνευματική ανάπτυξη θα είναι ωφέλιμη και καρποφόρα για τη ζωή μας. Εάν η θεμελίωση είναι πάνω σε σαθρό έδαφος, και πρόχειρη η πνευματική οικοδομή, τότε αποβαίνει μοιραίως προς την καταστροφή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουνε πρόοδο πνευματική και ακαδημαϊκή, υπομονή στις σπουδές τους και αντήλλαξαν ευχές και απόψεις.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων