17/09/2019 17/09/2019 Στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Σοφίας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η αγία Σοφία, η σώφρων μητέρα των τριών θυγατέρων που τις έδωσε ονόματα αρετών εκ του λόγου...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2019 - 16:40

«Με πρότυπα τους Αγίους μας να ανασυγκροτήσουμε την οικογένεια»

Διαδώστε:
«Με πρότυπα τους Αγίους μας να ανασυγκροτήσουμε την οικογένεια»

Στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Σοφίας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η αγία Σοφία, η σώφρων μητέρα των τριών θυγατέρων που τις έδωσε ονόματα αρετών εκ του λόγου του αποστόλου Παύλου, Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη, ακολούθησε στην ζωή της τον λόγο του σταυρού, σε μία περίοδο κατά την οποία ο τότε αυτοκράτορας Αδριανός, αλλά και οι ισχυροί της γης θεώρησαν τον λόγο αυτόν μωρία, διότι δεν πίστεψαν στην ανάσταση του Χριστού. Για την αγία Σοφία ο λόγος του σταυρού ήταν δύναμις και αληθινή σοφία, διότι μέσα από αυτόν ζούμε την βασιλεία του Θεού και βρίσκουμε τον Χριστό που είναι η Αλήθεια.

Η αγία επέλεξε για τις κόρες της αυτό που ζούσε η ίδια: εκείνος που ζει με την αγάπη του Θεού, ενώνεται με τον Χριστό. Εκείνος που ελπίζει στον Θεό δεν καταισχύνεται. Στον βράχο της πίστεως συντρίβονται οι ιδεολογίες και οι αρνήσεις του Θεού. Και συντρίβονται όχι μόνο εκείνοι που δεν επίστευσαν τότε, αλλά και όσοι επενδύουν στις ψεύτικες θεότητες των καιρών μας, θεοποιώντας τα μέσα που ο Θεός έδωσε για την ζωή μας.

Σώφρων η μητέρα, σώφρονες και οι θυγατέρες. Ξέφυγαν από τα παρόντα και χαμερπή και κέρδισα τη αιωνιότητα. Οδηγήθηκαν στο μαρτύριο, θυμίζοντας τους τρεις παίδες στην Βαβυλώνα, οι οποίοι στον ασεβή βασιλιά αντέταξαν τη φράση: « Υπάρχει ο Θεός!». Ο δικός μας Θεός, ο οποίος χάρισε την αγάπη στην ανθρωπότητα, δίνει ελπίδα στην απελπισία του κόσμου, είναι ο βράχος της πίστης.

Σύναξη μαρτυρική κάνουμε σε κάθε θεία λειτουργία γύρω από τα πρόσωπα των αγίων μας. Τα τιμούμε, τα ικετεύουμε να είναι πρεσβευτές, ιδίως στην παραπαίουσα εποχή μας, σ’ αυτήν που δεν έχει προσανατολισμό, με σύγχυση και ως προς την πίστη και ως προς τα καθήκοντά μας έναντι του Θεού. Και μέσα από αυτήν την σύναξη καλούμαστε να λάβουμε την απόφαση να ανασυγκροτήσουμε και την οικογένεια και την ζωή μας. Η διάλυση της οικογένειας μας θλίβει. Ενότητα και συνοχή στην οικογένεια δίνει η πίστη. Προσευχή, αγώνας για τον Χριστό και η ανασυγκρότηση της οικογένειας θα φέρει ανασυγκρότηση της κοινωνίας.

Η απομάκρυνση μας από τον αληθινό Θεό είναι η αιτία της διάλυσης της οικογένειας. Σήμερα φτάσαμε να ζητούμε μόνο το συμφέρον μας και όχι το να δούμε το θεϊκό φως, λησμονώντας ότι αν γίνουμε μέτοχοι της αναστάσεως, μέτοχοι της γλυκύτητας της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, όλα θα μας προστεθούν.

Οικογένεια με Χριστό μας χρειάζεται και απόφαση να αντισταθούμε σε όσους αρνούνται τον λόγο του σταυρού, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων